powered by Surfing Waves

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σχέδιο δράσης για την υποστήριξη της απασχόλησης στη γεωργία

Σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη της απασχόλησης στη γεωργίας παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης σε συνάντηση, που είχε, με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτακόπουλο.

.

Στο σχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποδοχή νέων ανθρώπων, ανέργων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, η αξιοποίηση μεταδιδακτορικών επιστημόνων και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων για την απόκτηση εμπειριών και τη διερεύνηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτομικών λύσεων.



Επίσης, περιλαμβάνεται η υποστήριξη νέων αγροτών με δεδομένο ότι στη νέα ΚΑΠ, το 2% του συνολικού προϋπολογισμού θα δοθεί για την ενίσχυση νέων αγροτών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου πόρου στη γεωργία, καθώς μόλις το 6% των αγροτών, πανευρωπαϊκά, είναι κάτω των 35 χρόνων.



«Σήμερα που η εθνική ανασυγκρότηση του τόπου καθίσταται επιτακτική ανάγκη ο πρωτογενής τομέας, για άλλη μια φορά μπορεί να προσφέρει λύσεις στον τομέα της απασχόλησης και ενίσχυσης της παραγωγής και να αποτελέσει ξανά πυλώνα ανάπτυξης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.