powered by Surfing Waves

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

50 χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτη για να υποστηρίξει την ωρίμανση δυο απενταγμένων έργων



Το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε σαν νικητή του προχειρου διαγωνισμού που έγινε στις 26/3/13 για το το έργο «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου" στην ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ αξίας 50.000 Ευρώ για ένα χρόνο που θα πληρωνόταν από το ΕΣΠΑ. Κυριος σκοπός ηταν τεχνικη βοήθεια στην ωρίμανση και υλοποίηση δυο έργων του ΕΣΠΑ: την αποχέτευσης του Οικισμού Αγκάλης και την Ανάδειξη της ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ.


Ο δήμος γνώριζε ότι τα έργα είχαν απενταχθεί όταν προκήρυξε τον διαγωνισμό

Μήνες πριν προκηρυχθεί η διακήρυξη του παραπανω διαγωνισμού και τα δυο έργα είχαν επενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

  • Στις 21/12/12 ανάκαλείται η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕΛ ΜΑΝΤΟΥΔ ΙΟΥ γιαιτ δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες υλοποίησής . 
  • Στις 7/2/13 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης της πράξης "Αποκατάσταση - Ανάδειξη - Ιστορικού Κτιρίου "ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΙΑΣ" ΒΟΥΔΟΥΡΗ Τ.Κ. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ για ανεπαρκή πληρότητα και ωριμότητα του φακέλου. 

Τα παραδοτέα

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την τεχνική υποστήριξη που δημοσιεύτηκε στοΔιαύγεια τις 1/3/13 και κέρδισε η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ τα κύρια παραδοτέα του είναι:

«Π1: «Τεύχη δημοπράτησης για τη μελέτη αποχέτευσης Λυμάτων Οικισμού Αγκάλης»

Π3) Τεύχη δημοπράτησης και συγγραφή υποχρεώσεων για το έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Λυμάτων παραλιακού οικισμού Αγκάλης» κωδικός ΟΠΣ 340186 

Π4)Ολοκλήρωση τεχνικής μελέτης του έργου «Ανάδειξη, αναπαλαίωση ιστορικού διατηρητέου κτιρίου ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στην ΤΚ Μαντουδίου»,

Π5: ΤΔΠΠ για την πράξη «Ανάδειξη, αναπαλαίωση ιστορικού διατηρητέου κτιρίου ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στην ΤΚ Μαντουδίου» 

Π6) Συνοδευτικά έντυπα και ολοκλήρωση του φακέλου υποβολής για την πράξη Ανάδειξη, αναπαλαίωση ιστορικού διατηρητέου κτιρίου ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στην ΤΚΜαντουδίου»

Ο ανάδοχος θα πρέπει να προσφέρει τεχνική υποστήριξη του Δήμου για συγκεκριμένες πράξεις που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την υλοποίηση/ ωρίμανσή τους, με σκοπό την ενίσχυση της οργανωτικής του αποτελεσματικότητας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων/ δράσεων του ΕΣΠΑ.


Πριν 5 μήνες στις 16/10/12 ο δημος μας είχε ξανα προκηρύξει παρόμοι πρόχειρο διαγωνισμό 50,000 Ευρώ για την υποστήριξη στα έργα που ήδη έχει υποβάλει στο ΕΣΠΑ αλλά και βοήθεια στην συμμετοχή του και σε κάθε μελλοντική πρόσκληση ΕΣΠΑ. Νικητής του πρόχειρου διαγωνισμού που πρέπει να εκυρώθηκε  ήταν η εταιρεία ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ.  Ο δήμος μας το 2011 είχε πληρώσει 25 χιλιάδες ευρώ την ίδια εταιρεία για να  ετοιμάσει το 5-ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου.


ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ

Η εταιρείας δημιουργήθηκε το 2002 και έχει έδρα της είναι το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 27. Η εταιρεία συνιστάται από τους: Απόστολο Κωνσταντίνου Καραγιάννη (κατοικος Χαλανδρίου) και το Δημήτριο Κλεάνθη Μπαϊρακτάρη (κάτοικος Λέπουρα Ευβοίας). http://www.aeiforiki.com/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.