powered by Surfing Waves

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο κ. Δένδιας απαντά στην ερώτηση για την ανάγκη επάνδρωσης των αστυνομικών τμημάτων της Βόρειας Εύβοιας



Ο κ. Αναγνωστάκης κατέθεσε στις 22/2/13 ερώτηση στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια στηρίζομενη σε ένα ενδιαφέρον άρθρο της Ε.Φ. με τίτλο " Αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών στη Β. Εύβοια - Άμεση η ανάγκη για πλήρη επάνδρωση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής" το άρθρο γράφτηκε με αφορμή τις "κλοπές λαδιών σε αποθήκες στην περιοχή της Ιστιαίας, διάρρηξη και κλοπή σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Ιστιαία, απόπειρα όπως ακούσαμε διάρρηξης στο σουπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στην Ιστιαία, σύμφωνα με πληροφορίες μπαράζ κλοπών στην περιοχή της Λίμνης και το αποκορύφωμα η ανθρωποκτονία 80χρονης στην Ιστιαία"


Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη απάντηση του κ Δένδια.


Παρόμοια ερώτηση προς τον Νίκο Δένδια κατέθεσε στι; 15/3/13 ο βουλευτής Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα τημ έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό Ευβοίας θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών Ο κ Μαρκόπουλος στη ερώτηση επισήμανε ότι αναλογεί ένας αστυνομικός προς 642 κατοίκους στο νομό Εύβοιας όταν στο νομό Κιλκίς η αναλογία είναι 1 αστυνομικός για 141 κατοίκους, στον νομό Χαλκιδικής η αναλογία είναι 1 αστυνομικός για 187 κατοίκους,στο νομό Πιερίας η αναλογία είναι 1 αστυνομικός για 315 κατοίκους, στο νομό Ημαθίας η αναλογία είναι 1 αστυνομικός για 360 κατοίκους, στο νομό Σερρών η αναλογία είναι 1 αστυνομικός για 388 κατοίκους και για τον νομό Πέλλας η αναλογία είναι 1 αστυνομικός για 412 κατοίκους. Στην Ελλάδα συνολικά αναλογεί  ένας αστυνομικός ανά 193 κατοίκους  (ή 52 αστυνομικοί ανά 10.000 κάτοικοι)


Στην απάντηση του ο κ. υπουργός αναφέρει ότι για το νομό Ευβοίας έχουν προκηρυχθεί 11 θέσεις αστυνομικου προσωπικού κατώτατων βαθμίδων και ενός ειδικού φρουρού που θα καλυφθούν μέχρι τον Αύγουστο. Από 1/6/13 η Αστυνομία της Εύβοιας ενισχύεται με 17 τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες που θα μείνουν μέχρι το τέλος της πρακτικής του άσκησης. Με την αύξηση αυτή κατα 29 αστυφύλακες η νέα αναλογία  στην Εύβοια είναι 1 αστυνομικός ανά 574 κατοίκους.

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του κ. Δενδια στον κ. Μάρκόπουλο εδώ












0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.