powered by Surfing Waves

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τα πρώτα δέντρα ιπποφαούς, αρώνιας και γκότζι μπέρι φυτεύτηκαν στην κοιλάδα του ποταμού Κηρέα


Διευρύνει με νέες επενδύσεις την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα η εταιρεία Astra Medical Foods
Υπεραξίες από τις σούπερ-τροφές
Τσατσάκης Γιάννης|

Τις βάσεις για τη δημιουργία της δικής της παραγωγικής ζώνης στην Ελλάδα απ’ όπου θα προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό της πρώτης ύλης για τα συμπληρώματα διατροφής και τα λειτουργικά τρόφιμα που παράγει βάζει η Astra Medical Hellas Superfoods.



Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το ιδιαίτερα δημοφιλές brand «Ιπποφαές Eubias» προχώρησε στις αρχές της φετινής χρονιάς στη φύτευση των πρώτων 6.000 δέντρων ιπποφαούς, αρώνιας και γκότζι μπέρι σε μια έκταση 40 στρεμμάτων κοντά στο χωριό Πήλι της Βόρειας Εύβοιας όπου, από τις αρχές του έτους, βρίσκεται η νέα έδρα της. Τα πρώτα δέντρα φυτεύτηκαν στην κοιλάδα του ποταμού Κηρέα στο Προκόπι και Μαντούδι Ευβοίας και μάλλον δεν θα είναι τα μόνα αφού, σύμφωνα με τη διοίκηση της Astra Medical Foods, το 2014 οι φυτεύσεις θα διπλασιαστούν.

Ο στόχος είναι να στηθεί μακροπρόθεσμα και με σταδιακά βήματα μια σοβαρή παραγωγική βάση η οποία θα καλύπτει σε ένα μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της ταχύτατα αναπτυσσόμενης εταιρείας. Μπορεί η Astra Medical Foods είναι μια σχετικά νέα εταιρεία –ιδρύθηκε το 2003 από τον Γιάννη Λιακόπουλο- ωστόσο, επενδύοντας στα λειτουργικά τρόφιμα και στο όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού για τα συμπληρώματα διατροφής, κατάφερε να χτίσει όνομα και, παράλληλα, μερίδιο στην αγορά. Εξ ου και το 2012 η σειρά Superfoods (μεταξύ άλλων περιλαμβάνει προϊόντα όπως το «Ιπποφαές Eubias, τη «Σπιρουλίνα Gold Eubias» και το «Βασιλικό Πολτό Eubias», αναδείχθηκε «Κορυφαία ανερχόμενη Ελληνική Εταιρική Επωνυμία» από τα Superbrands. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, όπου τα συμπληρώματα διατροφής σαν κλάδος κατέγραψαν σημαντική πτώση, «είδε» τις πωλήσεις των προϊόντων της να αυξάνονται κατά 33% στους χώρους των φαρμακείων, ενώ με αντίστοιχους ρυθμούς «τρέχουν» και τους πρώτους μήνες του 2013.

Νέα βιομηχανική μονάδα
Η φύτευση των πρώτων ιδιόκτητων δέντρων «μοντέρνων καλλιεργειών» δεν θα είναι η μόνη σημαντική κίνηση στην οποία θα προχωρήσε η Astra Medical Foods το 2013. Η εταιρεία ανεβάζει ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρώσει εντός του έτους δύο νέους βιομηχανικούς θαλάμους στην Εύβοια, οι οποίοι θα αυξήσουν την παραγωγική της δυναμικότητα. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα είναι επισκέψιμη από το ευρύ κοινό ώστε το τελευταίο να έχει εικόνα τόσο για τη μέθοδο παραγωγής όσο και για τον τρόπο καλλιέργειας των φυτών.

Τα πλάνα για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν την επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου σε νέα λειτουργικά τρόφιμα και, επιπλέον, την είσοδο μέσω αυτών στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

Στις επιδιώξεις της διοίκησης είναι, επίσης, να διευρυνθούν οι εξαγωγές. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι τα προϊόντα Superfoods εξάγονται ήδη στις ΗΠΑ (πρόκειται για τη μοναδική ελληνική εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής η οποία έχει «περάσει» τα αυστηρά τεστ του FDA) και την Κύπρο. Πρόσφατα έκλεισε μια ακόμα συμφωνία για αντιπροσώπευση στην Τουρκία ενώ συζητά με αντιπροσώπους στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Τανζανία και τη Σλοβενία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.