powered by Surfing Waves

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πήραν το OK που ήθελαν για τον αγωγό φυσικού αερίου από το δήμο μας. Διαφωνία μόνο στην χάραξη

Η συζήτηση στο δημοτικο συμβούλιο για την Μελέτη Περιβαλονττικων Επιπτώσεων παρουσία εκροσώπων του ΔΕΣΦΑ και εκπροσώπων των αγροτών όπως αναμενόταν κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση με προϋπόθεση την αλλαγή χάραξης που ζήτησαν οι αγρότες. Το ορθότερο θα ήταν να μην ψηφιστεί η ΜΠΕ μέχρι να έρθει η νέα χάραξη που θα ικανοποιεί τους αγρότες και το δήμο στο δημοτικό συμβούλιο. Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο έχει στόχο να αντικρούσει την απρόσμενη ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Λοκρών για τον αγωγό.

Το δημοτικό συμβούλιο Λοκρών χωρίς αντιδράσεις απο του αγρότες είχε πεί όχι:
"διότι δεν έχει προηγηθεί διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωση εντός της τοπικής κοινωνίας και μεταξύ των θεσμικών φορέων αυτής προς την κατεύθυνση της διερεύνησης αλλά και τυχόν δυνατότητας προσδιορισμού των ωφελειών που θα αποκομίσει η τοπική κοινωνία στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας αλλά και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης".
Κάποιοι θα αναρωτιούνται γιατι οι  παραπάνω λόγοι  δεν ισχύουν και για την δική μας δημοτικη αρχή και για τον δικό μας δήμο;

Οι προθεσμίες δεν ισχύουν για τους μεγάλους

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας με την αριθ. 132980/932/5-12-2012 εντολή της, ξεκίνησε την διαβούλευση για την ΜΠΕ του αγωγού στις 5/12/2012 και έδωσε προθεσμία την 5/1/2013 . Σήμερα έχουμε 18/2/13.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.