powered by Surfing Waves

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Νομοθετική ρύθμιση για τον χωροταξικό ανασχεδιασμό νέων δήμων

Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, με τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων της Λέσβου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Ο υπουργός αφού συγχάρηκε τα μέλη του Δικτύου για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τον τόπο, διαβεβαίωσε ότι το προσεχές διάστημα θα αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εσωτερικών για νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τον χωροταξικό ανασχεδιασμό νέων δήμων, ιδίως σε νησιωτικές περιοχές. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιμέρους αλλαγών στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της χώρας με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία τους.

Από τα μέλη του Δικτύου κατατέθηκε η διετής εμπειρία από την εφαρμογή του Καλλικράτη, όσον αφορά τη λειτουργία και τον ρόλο των κοινοτήτων στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον. Συζητήθηκαν αρκετά από τα προβλήματα που έχουν ανακύψει έως σήμερα και κατατέθηκαν προτάσεις για τη συμπλήρωση και βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου με κύριο στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών.

Από το σύνολο των εισηγητών τέθηκε επίσης και το πάνδημο αίτημα της δημιουργίας νέου αυτοδιοικητικού χωροταξικού πλαισίου στο νησί σε αντικατάσταση του δύσκαμπτου και αναποτελεσματικού ενιαίου δήμου Λέσβου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.