powered by Surfing Waves

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Την Δευτέρα 18/2 το τελειωτικό κτύπημα Ψαρρού για την Βόρεια Εύβοια. Το μυστικό όπλο της ΤΕΡΝΑ εναντίον των Λοκρών

Μετά από πολύ καιρό θα γίνει δημοτικό συμβούλιο στο Μαντούδι την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00 μ.μ .

Ο λόγος που γίνεται στο Μαντούδι σχετίζεται με την συζήτηση για τον αγωγό Φυσικού Αέριου Υψηλής Πίεσης ΜΑΥΡΟΜΑΤΤΙ-ΛΑΡΥΜΝΑ-ΜΑΝΤΟΥΔΙ που είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.


Για ποιο λόγο συζητείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του  αγωγού φυσικού αερίου ενάμιση μήνα μετά το τέλος της προθεσμίας για διατύπωση γνώμεων αφού οποιαδήποτε γνωμοδότηση θα είναι άκυρη;


Η διαβούλευση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Μ.Π.Ε. του Αγωγού Φυσικού Αερίου έληξε άδοξα στις 5/1/2013. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν επιτρέπεται να διατυπωθούν γνώμες, οποιεσδήποτε γνωμοδοτήσεις είναι άκυρες.

Δεδομένου όμως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών (Αταλάντη) αποφάσισε ομόφωνα (δεξιοί και αριστεροί σύμβουλοι) ενάντια στον αγωγό η ΤΕΡΝΑ χρειάζεται μια άλλη θετική γνώμη για να τους αντικρούσει, έστω και εκπρόθεσμα. Ο αγωγός Φυσικού Αερίου είναι καταλυτικής σημασίας για την μετατροπή του δήμου μας σε Πτολεμαΐδα του Νότου με την δημιουργία μεγαθηρίου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής 1.100 μεγαβάτ.

Δεν υπάρχει βέβαια κάποιος που να πιστεύει ότι ο κ. Ψαρρός θα χαλάσει το χατίρι της ΤΕΡΝΑ. Ούτε βέβαια ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι μας θα υιοθετούσαν ποτέ μια άποψη σαν και αυτή του δημοτικού συμβουλίου Λοκρών που είπε όχι στον αγωγό "διότι δεν έχει προηγηθεί διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωση εντός της τοπικής κοινωνίας και μεταξύ των θεσμικών φορέων αυτής προς την κατεύθυνση της διερεύνησης αλλά και τυχόν δυνατότητας προσδιορισμού των ωφελειών που θα αποκομίσει η τοπική κοινωνία στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας αλλά και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης".

Το ότι η ΛΑΡΚΟ στον δήμο Λοκρών που είναι ένας από τους ωφελούμενους από τον αγωγό απασχολεί σήμερα 1.100 εργαζομένους δεν εμπόδισε το δημοτικό συμβούλιο Λοκρών να διατυπώσει καταφατικά την απόλυτη άρνηση του. Στο δήμο μας, η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που προγραμματίζει η ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι που θα απασχολεί 85 εργαζόμενους εξειδικευμένους στην τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής θα γίνει κύριος λόγος για την θετική γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με τον ΔΕΣΦΑ: "Ο σκοπός του έργου σύνδεσης και τροφοδότησης με Φ.Α. των μελλοντικών μονάδων της ΗΡΩΝ V AE στο Μαντούδι Εύβοιας, (προϋπολογισμού 78.000.000 Ευρώ) είναι να τροφοδοτήσει μετά την ολοκλήρωσή του:
- δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αεριο-στροβιλικού συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ονομαστικής ισχύος 1160 ΜW , που πρόκειται να κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΗΡΩΝ V Α.Ε. στην θέση Φούρνοι του Δ.Δ. Μαντουδίου Ευβοίας και
- μία θερμική μονάδα ονομαστικής ισχύος 440 ΜW και μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ονομαστικής ισχύος 360 ΜWΗ  (ΛΑΡΚΟ)


Η επένδυση του ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνει τα εξής:

Εγκατάσταση αγωγού Υψηλής πίεσης (80 bar), διαμέτρου 20΄΄ και μήκους 72 περίπου χιλιομέτρων από το Μαυρομάτι Βοιωτίας έως το Μαντούδι Ευβοίας (συμπεριλαμβάνεται και κλάδος 1 χλμ. προς ΛΑΡΚΟ). Από το παραπάνω μήκος τα 62 περ. χλμ. ακολουθούν χερσαία δια-δρομή και τα 10 περ. χλμ. υποθαλάσσια. Εγκατάσταση δύο (2) σταθμών ξεστροπαγίδων στο L/V-SCR Βάγια (Launcher) και στο L/V-SCR Μαντούδι (Receiver). Εγκατάσταση δύο (2) Μετρητικών Σταθμών , στον χώρο της
 ΡΩΝ V στο Μαντούδι και δύο (2) Μετρητικών Σταθμών , στον χώρο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, από τους οποίους ο ένας είναι πιθανόν να είναι και ρυθμιστικός.



Έργα που βρίσκονταν σε διαγωνιστική διαδικασία ή σε φάση μελετών ωρίμανσης :

Εγκατάσταση τριών (3) Βαλβιδοστασίων , στις θέσεις Λάρυμνα , Γαλατάκι, και Μαντούδι

Σε όλο το μήκος του χερσαίου αγωγού έχει θεωρηθεί ότι θα τοποθετηθεί αγωγός ΗDPE Φ40 και θα εγκατασταθεί core οπτική ίνα.

Η επέκταση του υπάρχοντος συστήματος τηλεπικοινωνιών (PDH), έτσι ώστε να καλυφθούν οι νέοι σταθμοί θα ληφθεί υπόψη καθώς επίσης και η επέκταση του συστήματος SCADA .

Σε ότι αφορά στη γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο ακτών του υποθαλασσίου τμήματος θα εγκατασταθεί διπλή ασύρματη ζεύξη σε συνδυασμό με σταθερή τηλεφωνική γραμμή (back up).

Έως σήμερα έχει οριστικοποιηθεί η διαδρομή του αγωγού στην χαρτογραφική κλίμακα 1:50.000. Η Προκαταρκτική Χωροθέτηση των Υπέργειων Εγκαταστάσεων καθώς και η προκαταρκτική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ολοκληρώθηκαν.

Τον Απρίλιο 2012 υπεβλήθη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Με την υποβολή της ολοκληρώθηκε από το ΔΕΣΦΑ η παροχή υπηρεσιών που προβλέπονταν από το σχετικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό".



Τα υπόλοιπα θέματα


1. Αίτηση Γεωργατζή Δημητρίου του Ιωάννη για αποζημίωση του από την κοπή ελαιοδένδρων ιδιοκτησίας του

2. Αίτηση της κας Αλεξίου Βασιλικής για μείωση μισθώματος στο κατάστημα «Καφετέρια-Μπάρ» στο Κυμάσι Μαντουδίου.

3. Αίτηση κ. Χρυσικού Ανάργυρου περί δωρεάς μετοχών Ξενοδοχείου ΥΔΡΑ,στην Αιδηψό

4. Αίτηση Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου το «ΚΑΝΤΗΛΙ»

5. Αίτηση –ένσταση κ.Αλατζά Ιωάννη του Νικολάου ,κατοίκου Κηρίνθου
-Έγγραφο Τμήματος Εσόδων Δήμου αρ.πρωτ. 1094/29-1-2013

6. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ-ΛΑΡΥΜΝΑ-ΜΑΝΤΟΥΔΙ»

7. Έγγραφο Προέδρου Τοπικής κοινότητας Κηρίνθου περί «Ραντίσματος ποταμών»

8.Αίτηση κ. Τσίτσα Νικολάου για αλλαγή έδρας Λαογραφικού Μουσείου

9. Επιχορήγηση Ομάδων Ποδοσφαίρου

10. Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης παρ. 1 άρθρο 261 Ν.3463/06

11.Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής

12.Έγκριση αναπροσαρμογής τελών, κανονισμού Λαϊκής Αγοράς Μαντουδίου

13. Έγκριση Κανονισμού Νεκροταφείων

14. Έγκριση τελών και δικαιωμάτων Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Αννας

15. Έγκριση κανονισμού λειτουργίας παιδικών σταθμών Δήμου Μαντουδιου - Λίμνης - Αγίας Άννας

16.Έγκριση καθορισμού μηνιαίας οικονομικής εισφοράς ,κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης –Αγ.Αννας

17.Έγκριση ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μαντουδιου - Λίμνης - Αγίας Άννας έτους 2012

18. Παράταση προθεσμίας εκτέλεση έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Ελυμνίων –Α΄Φάση του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας» (πρώην Δήμου Ελυμνίων)

19. Απόφαση 228/2012 Οικονομικής Επιτροπής Δήμου περί «Αποδοχής εξώδικου συμβιβασμού μεταξύ του Καψάλα Αντωνίου και του Δήμου επί αρχικής απαιτήσεως 25.918,20€ σε εκτέλεση της με αρ. 193/2009 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας»

20. Ορισμός Ορκωτού ελεγκτή –λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων (του ισολογισμού, του λογ/σμού αποτελεσμάτων χρήσεως, του πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων και του προσαρτήματος )για την χρήση 2012,με βάση το άρθρο 163 παρ.3 του Ν. 3463/2006(ΔΚΚ)

21. Ορισμός ελεγκτών για τακτικό διαχειριστικό έλεγχο Δημοτικών Επιχειρήσεων

22. Αντικατάσταση μελών σχολικών επιτροπών α) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και β) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

23.Διενέργεια Διαφόρων Εργασιών και Προμηθειών

24.Ενημέρωση για την πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Μαντουδίου –Λίμνης-Αγ. Άννας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.