powered by Surfing Waves

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο για υπεξαίρεση







Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης πρότεινε για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, έκρινε ένοχο τον κ. Παπαγεωργόπουλο για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.





Όπως σας είχαμε πει νωρίτερα ο δικαστής χαρακτήρισε τον κ. Παπαγεωργόπουλο… μηχανή υπεξαιρέσεων, καθώς όπως διαπιστώθηκε από το δικαστήριο «Γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια», για αυτό και δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.




Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο και στον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μ.Λεμούσια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Π.Σαξώνη.


Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.

  Το δικαστήριο ήταν αρκετά αυστηρό με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, καθώς όπως ειπώθηκε δεν έχει ξανασημειωθεί τέτοιο σκάνδαλο σε δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δήμαρχος δάκρυσε, όταν άκουσε την ποινή…

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.