powered by Surfing Waves

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Καντζούρας προτείνει να παραχωρηθεί στον Σύλλογο «ΚΑΝΤΗΛΙ» το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβιών εχει παραχωρηθεί από το 2007με απόφασης του Νομάρχη Εύβοιας στον στον Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Καλυβίων " ‘ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ’ . Με δημόσια επιστολή στα ΜΜΕ το Μάρτη του 2009 μέλος του συλλόγου Καλυβίων κάνει την αποκάλυψη ότι το κτήριο "Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο και κυλικείο με ευθύνη του Συλλόγου για τρεις ώρες κάθε απόγευμα". Η αποκάλυψη αυτή έγινε όταν τον Οκτώβρη του 2008, έφοδος του ΣΔΟΕ ανακάλυψε κάποιες παρανομίες με τις αποδείξεις.

Ο κ Πανταζής είχε κατηγορήσει δημόσια τον τότε δήμαρχο κ. Ενωτιάδη ότι ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του συλλόγου και είχε μαλιστα διαβεβαίωσει ότι δεν λειτουργεί κάποιο κυλικείο στον χώρο αυτό και ο σύλλογος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Ο Δήμαρχος είχε στείλει επιστολή προς το Σύλλογο όμως δεν ανταποκρίθηκε να σταματήσει να λειτουργεί σαν μαγαζί.   Το θέμα της χρήσης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καλυβιών απο τον τοπικο σύλλογο είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας στις 20/12/12 όπου αποφασίστηκε σταματήσει η καθημερινή χρήση του με τον τρόπο που λειτουργούσε.


Το θέμα ξανασυζητήθηκε μετα απο αίτηση του συλλογου στο δημοτικό συμβουλιο της 18/2/13 από όπου τα παρακάτω πρακτικά:


Πρακτικά

κ. Καντζούρας:  Στα Καλύβια της Τοπικής Κοινότητας Σπαθαρίου το Δημοτικό Σχολείο  χρησιμοποιείτο από τον σύλλογο και ως κατάστημα υγειονομικού  ενδιαφέροντος με την προσφορά ειδών καφενείου κατά παράβαση  υγειονομικών διατάξεων

Ο χώρος αυτός κατά την λειτουργία του ως Δημοτικό Σχολείο υπήρξε χώρος ζωντάνιας , δημιουργίας και πνευματικής καλλιέργειας της περιοχής  σας και επιθυμούμε να παραμείνει ως κέντρο πολιτισμού , συνάντησης και επικοινωνίας των κατοίκων .

Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχα εισηγηθεί να σταματήσει η καθημερινή  χρήση του με τον τρόπο που λειτουργούσε δηλαδή ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (με την προσφορά αναψυκτικών. Καφέδων κ.λ.π) διότι υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας του ΣΔΟΕ και της Εισαγγελίας και είχαμε δώσει καταθέσεις στις υπηρεσίες. Η πράξη αυτή επίσυρε ποινή για παράβαση καθήκοντος από πλευράς του Δήμου.

Έτσι μετά από την απόφαση μας ο Σύλλογος αφαίρεσε ψυγεία, ταμειακές μηχανές, ποτήρια κ.λ.π.

Ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος «ΚΑΝΤΗΛΙ» με επιστολή του μας ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία και με νέα αίτηση του ζητάει  όπως του παραχωρηθεί εκ νέου ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων  για τις δράσεις του Συλλόγου.

Έτσι προτείνω όπως ο Δήμος παραχωρήσει στον Σύλλογο την χρήση για πολιτιστικές εκδηλώσεις , συνεδριάσεις , συνελεύσεις των κατοίκων και γενικά κάθε δραστηριότητα που προάγει τον Πολιτισμό. Θα πρέπει να  σημειωθεί ότι είναι αυτονόητο ότι απαγορεύεται ρητά η χρήση του χώρου για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που θα εμπίπτει σε υγειονομικές διατάξεις.

Επειδή ο Δήμος δεν έχει τον μηχανισμό έλεγχου της λειτουργίας του χώρου πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαθαρίου κ. Λιάσκος  Σωτήριος είναι ο πλέον κατάλληλος για να ελέγχει για την καλή χρήση του χώρου, πάντα σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ, από τον Σύλλογο και γι‘
αυτό προτείνω όπως του παραδώσουμε τα κλειδιά του σχολείου."


Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση στον Πολιτιστικό-Οικολογικό Σύλλογο το «ΚΑΝΤΗΛΙ» την χρήση του χώρου του Δημοτικού Σχολείου για πολιτιστικές εκδηλώσεις , συνεδριάσεις , συνελεύσεις των κατοίκων και γενικά κάθε δραστηριότητα που προάγει τον Πολιτισμό. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση του χώρου για οποιαδήποτε άλλη  δραστηριότητα που θα εμπίπτει σε υγειονομικές διατάξεις.
Επειδή ο Δήμος δεν έχει τον μηχανισμό ελέγχου της λειτουργίας του χώρου ορίζεται ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαθαρίου κ. Λιάσκος Σωτήριος ως ο πλέον κατάλληλος για να ελέγχει την καλή χρήση του χώρου, πάντα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.