powered by Surfing Waves

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Στο Δασικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Λίμνης για 3 χρόνια το δημοτικό δάσος

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε  την απ’ ευθείας εκμίσθωση της εκμετάλλευσης του δημοτικού  δάσους Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας για χρονικό διάστημα τριών -3- ετών στον Δασικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Λίμνης έναντι μισθώματος εκατόν  πενήντα -150-ευρώ ετησίως

Στέφου: «1. Η διαχείριση, η καλλιέργεια και η εκμετάλλευση των δημοτικών ή  κοινοτικών δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων γίνεται σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία. Η εκμίσθωση της εκμεταλλεύσεως γίνεται με δημοπρασία.
2. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες που έχουν στην ιδιοκτησία τους δάση μπορούν, με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, να εκμισθώνουν την εκμετάλλευση του δάσους σε δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας, των οποίων όλα τα μέλη είναι κάτοικοι του Δήμου ή της Κοινότητας, απευθείας και χωρίς δημοπρασία και για χρονικό διάστημα έως τριών (3) ετών.
3. Απαγορεύεται στο συνεταιρισμό που έχει μισθώσει σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο το δικαίωμα εκμεταλλεύσεως, να παραχωρήσει, με οποιαδήποτε μορφή, το δικαίωμα αυτό, και θεωρείται αυτοδικαίως άκυρη η σχετική σύμβαση, καθώς και η παραχώρηση. Στους παραβάτες επιβάλλεται χρηματική ποινή που είναι ίση τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο της αξίας του ανταλλάγματος.»
Με το άρθρο 135 του Ν.Δ. 86/69 ορίζεται ότι:
«1. Σε κάθε δασικό συνεταιρισμό εργασίας δεν μπορεί να διατεθεί ετησίως ποσό ανώτερο της δυναμικότητός του, η οποία εξαρτάται από τον αριθμό των μελών του και από την κατά μέσον όρο ετήσια δυνατή παραγωγή. Η δυναμικότητα ορίζεται με απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας. Για τον καθορισμό της δυναμικότητός τους τα μέλη των δασικών συνεταιρισμών εργασίας διακρίνονται σε κύρια και δόκιμα. Ως δόκιμα θεωρούνται όλοι οι μη συμπληρώσαντες το 21ον έτος της ηλικίας τους, εκτός εάν είναι αρχηγοί οικογενείας, και όσοι ασκούν ως κύριο έργο το επάγγελμα του υλοτόμου
λιγότερο από ένα έτος.

2.Προκειμένου να ευεργετηθούν με τη μίσθωση δημοσίων δασών χωρίς δημοπρασία πρέπει, αφ' ενός μεν να μην έχουν αδικαιολόγητες οικονομικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο ή την οικεία κοινότητα από προηγούμενες μισθώσεις, αφ' ετέρου δε να έχουν επιδείξει πνεύμα συμμορφώσεως προς τους δασικούς Νόμους και τις δασοτεχνικές οδηγίες της δασικής αρχής.

3. Είναι αυτοδικαίως και από την αρχή άκυρες επίσης οι μισθώσεις σε συνεταιρισμούς, στους οποίους λείπουν οι νόμιμες προϋποθέσεις ή στους οποίους μετέχουν ένας ή περισσότεροι οι οποίοι δεν είναι κανονικά μέλη του συνεταιρισμού».

Με το από 12/11/2012 έγγραφο ο Δασικός Αγροτικός Συνεταιρισμός  Λίμνης ζητά την εκμίσθωση της εκμετάλλευσης του δημοτικού δάσους για χρονικό διάστημα τριών ετών.


Κουτσουρά Σταύρου: Το μίσθωμα πρέπει να είναι ανεπαίσθητο ή δωρεάν  γιατί οι άνθρωποι αυτοί εκτελούν ευεργέτημα για την προστασία του δάσους.

Λιαγκάκη Ευσταθίου: Συμφωνώ με την παραχώρηση, αν είναι δυνατόν δωράς. Είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν το δάσος

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.