powered by Surfing Waves

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Στο σκαμνί Δημοτικό Συμβούλιο για εικονικά τιμολόγια



Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η πολυσυζητημένη υπόθεση απάτης στον πρώην Δήμο Αλυκών Ζακύνθου, που καταλόγισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) μετά από έλεγχο την περίοδο 2006.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που κινήθηκε κατόπιν καταγγελίας της επόμενης δημοτικής αρχής, και το οποίο κατατέθηκε στη δικαιοσύνη, επιχειρήθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου η εξόφληση εικονικών τιμολογίων ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, για έργα που η εργολήπτρια εταιρεία φέρεται να μην είχε εκτελέσει, ούτε διέθετε τα νόμιμα παραστατικά γι΄ αυτά.

Συγκεκριμένα, η εργολήπτρια εταιρεία παρέδωσε στον Δήμο Αλυκών το 2006 τιμολόγια συνολικής αξίας 968 χιλ. ευρώ προς εξόφληση για διάφορα έργα την περίοδο 1999- 2006, τα σημαντικότερα των οποίων ήταν ασφαλτοστρώσεις στο δημοτικό δίκτυο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της εποχής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εξόφληση του ποσού δίχως την ύπαρξη σχετικών βεβαιωτικών παραστατικών από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία Δήμου και Κοινοτήτων, όπως προέβλεπε η νομοθεσία.

Στον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ δεν βρήκε παραστατικά προμηθειών για τα υλικά που χρησιμοποίησε στα έργα αυτά η εργολήπτρια εταιρεία, δεν βεβαιώθηκε η ύπαρξη εργατικού προσωπικού, ούτε τα αναγκαία μηχανήματα για την εκτέλεση των έργων, με αποτέλεσμα το ΣΔΟΕ να παραπέμψει τον εργολάβο στον εισαγγελέα για έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Την υπόθεση παρέλαβε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος διερευνώντας την όλη υπόθεση απέδωσε κατηγορίες για φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων σε βαθμό κακουργήματος στον εργολάβο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν την εξόφληση των τιμολογίων, την κατηγορία της συνδρομής στη έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη ο τότε δήμαρχος Αλυκών Γιάννης Πέττας είχε τεθεί σε αργία από τον γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών για σοβαρά θέματα του Συνδέσμου Υδρευσης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.