powered by Surfing Waves

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Δημοτικό» ΕΚΑΒ και η Σίφνος. Εμείς τι περιμένουμε;




Ένας άλλος νησιωτικός δήμος, όπως είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή της, o Δήμος Σίφνου αποκτά «δημοτικό» ΕΚΑΒ. Ο δήμος υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου σύμβαση με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, βάσει της οποίας όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Σίφνου είναι ασφαλισμένοι για αιφνίδια ασθένεια ή ατύχημα ή αιφνίδια έξαρση χρόνιου νοσήματος.

Oι μόνιμοι κάτοικοι δικαιούνται αερομεταφοράς με ελικόπτερο στην Αθήνα, αν το πρόβλημα εκδηλωθεί μέρα, ή με υγειονομικό αεροπλάνο από την Πάρο ή τη Σύρο, εφόσον εκδηλωθεί νύχτα και το περιστατικό μεταφερθεί με κάποιο μέσο στα νησιά αυτά. Η συγκεκριμένη παροχή υγείας θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους του δήμου. Ήδη παρουσιάστηκε ανάγκη και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροδιακομιδή.

Με νεότερη ανακοίνωση, εντός των ημερών, ο Δήμος Σίφνου θα ενημερώσει τους κατοίκους για την ημερομηνία και τον τόπο της εκδήλωσης παρουσίασης του προγράμματος παροχής Άμεσης Ιατρικής βοήθειας (αεροδιακομιδές και ΕΠΙΠΛΕΟΝ υπηρεσίες), όπου η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.



Στο δήμο μας 30 χρόνια διαμαρτυρίες και ερωτήσεις στην βουλή

Μετά την διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής με πρωτοβουλία Λαϊκής Επιτροπής Κηρίνθου στην Χαλκίδα για τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Μαντουδίου την Τρίτη 19/2/13 ο κ. Αναγνωστάκης βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε σήμερα αναφορά σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας . Οι διαμαρτυρόμενοι δεν μπόρεσαν να συναντησουν την Τρίτη τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά που απουσίαζε για τις ανάγκες συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία.



Το πολυετές σήριαλ ερωτήσεων-αναφορών -απαντήσεων στην Βουλή για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου


15/05/1997' ...πόρων και κατάφωρη εγκατάλειψη της Ευβοίας. Ιδιαίτερα απελπιστική είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας,Μαντουδίου και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Τα δύο Κέντρα Υγείας εξυπηρετούν το βόρειο τμήμα του Νομού με πληθυσμό... ...γενικής ιατρικής και προσφάτως απεσπάσθη μία ειδικευμένη νοσηλεύτρια.'Ιδια είναι και η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Δεν υπάρχει κανείς ειδικευμένος γιατρός. Εργαστηριακοί γιατροί ούτε λόγος. Αυτά τα Κέντρα Υγείας πρέπει...



17/07/1997' ...λοιπόν κέντρα υγείας όπως π.χ. της Ιστιαίας, που απέχει εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα από το νοσοκομείο ή τουΜαντουδίου, που απέχει εκατό (100) χιλιόμετρα ή άλλα που απέχουν διακόσια (200) χιλιόμετρα, να μην έχουν ειδικότητες...


18/05/1998 ...Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Μαντουδίουκαι Αλιβερίου Ευβοίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων του νομού και 2. Αν... ...του αγαπητού συναδέλφου κ. Αποστόλου για τα θέματα των ασθενοφόρων του νομού του. Πράγματι τα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Μαντουδίου και Αλιβερίου διαθέτουν ασθενοφόρα αυτοκίνητα με πρώτο έτος κυκλοφορίας το 1989. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν...


29/03/1999 ...κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Δήμος Κηρέως Εύβοιας ζητεί την προκήρυξη θέσεων προσωπικού στο Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου Εύβοιας. ) Ο Βουλευτής Εύβοιας κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Δήμος Νηλέως...


13/02/2001 :...γιατρός γενικής ιατρικής και είναι σήμερα διευθυντής, λόγου χάρη, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας ή στο Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου, για να μην πάω αλλού. Δεν πάει κανείς άλλος πλέον. Κάνατε διακηρύξεις, αλλά δεν πάει κανένας άλλος να λάβει.


09/12/2004 ΄ Βουλευτές κκ. Γ. Παπαγεωργίου, Δ. Πιπεργιά και Κ. Περλεπέ-Σηφουνάκη αναφορικά με έλλειψη ιατρών στο Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου, σας διαβιβάζoυμε το αρ. 5546/10-8-2004 έγγραφο του Προέδρου του Πε.Σ.Υ.Π. Στερεάς Ελλάδας, με τα... ...σχετικά. Επιπρόσθετα, σας γνωρίσουμε ότι για το έτος 2004 έχουν τοποθετηθεί Επικουρικοί γιατροί στο ΚΥ Μαντουδίουως εξής: - Αρ. Πρωτ. Υ10α/ΓΠ 42687/4-5-04 Απόφαση Επικουρικός γιατρός ειδικότητας...


12/04/2005 ΄ ...Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κηρίνθου Εύβοιας ζητεί την άμεση τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου Εύβοιας.


14/06/2005΄Η Βουλευτής Εύβοιας κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡΛΕΠΕ – ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ κατέθεσε αναφορά με την οποία το Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου Εύβοιας ζητεί τη χορήγηση ασθενοφόρου.


30/01/2006΄...θέμα: «Καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων προκήρυξης του ΑΣΕΠ για το Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκίδας και το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου»,


24/07/2007 .αναφορά με την οποία ο Δήμος Κηρέως Εύβοιας ζητεί τη λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου ΥγείαςΜαντουδίου και των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων Εύβοιας.


21/05/2008 ...ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ κατέθεσε αναφορά, με την οποία ο Δήμος Κηρέως Νομού Εύβοιας ζητεί την τοποθέτηση γιατρών στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου Ευβοίας και τον εξοπλισμό του με ασθενοφόρο.

26/05/2008 ...κατέθεσαν αναφορά, με την οποία ο Δήμαρχος Κηρέως Νομού Εύβοιας ζητεί την τοποθέτηση γιατρών στο Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου και τον εξοπλισμό του με ασθενοφόρο.


21/02/2008΄ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας του Μαντουδίου, στη δευτερολογία που θα έχω χρόνο θα σας



29/07/2008΄...ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ κατέθεσαν αναφορά, με την οποία ο Δήμος Κηρέως Νομού Εύβοιας ζητεί τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου και του Αγροτικού Ιατρείου Πηλίου Νομού Ευβοίας.


31/07/2008 ...με την οποία ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πηλίου Κηρέως Νομού Ευβοίας ζητεί την επάνδρωση του Κέντρου ΥγείαςΜαντουδίου με ιατρικό προσωπικό


05/02/2009 Βουλευτές κκ. Γ. Μαρίνο, Ν. Γκατζή, Λ. Καφαντάρη και Δ. Κουμπούρη " Μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, καθώς και τις τρεις παραιτήσεις...


27/1/2011 Μαρκόπουλος Ν.Δ. Ως προς την υποβάθμιση των υπηρεσιών περίθαλψης, σήμερα υπηρετούν μόνο 2 Γενικοί Ιατροί (ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι επιφορτισμένος και με τα διοικητικά καθήκοντα του Διευθυντή), αντί των προβλεπόμενων 10 ιατρών Γενικής Ιατρικής και μόνο 7 Αγροτικοί Ιατροί, αντί των προβλεπόμενων 12 Ιατρών. Και επιτείνοντας την απαράδεκτα ελλιπή ιατρική στελέχωση, τα πράγματα χειροτέρευσαν όταν ο μοναδικός παιδίατρος που υπηρετούσε στο Κ.Υ. Μαντουδίου, μετατέθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής να μην διαθέτει ούτε ένα παιδίατρο. Ακόμα και οι οδηγοί του προβληματικού ασθενοφόρου του Κ.Υ. Μαντουδίου, δεν επαρκούν για την κάλυψη της λειτουργίας σε καθημερινή βάση.


07/02/2011 ' κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ και Β΄ Αθηνών κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ κατέθεσαν αναφορά με την οποία ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Νομού Εύβοιας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας.Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Νομού Εύβοιας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου και των περιφερειακών του ιατρείων.


23/06/2011 Χωρίς να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να αντιμετωπιστούν ιατρικά; Τι να πω; Για το Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου; Θα σας καταθέσω τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων.

31/1/2012 Ουρανία Παπανδρέου ΛΑΟΣ "αντί των 10 ιατρών Γενικής Ιατρικής-Παθολογίας υπηρετούν μόνο δύο γιατροί εκ των οποίων ο ένας εκτελεί και χρέη Διευθυντή και αντί των 12 Αγροτικών Ιατρών, που θα έπρεπε να βρίσκονται στην περιοχή, υπηρετούν μόνο επτά. Επίσης ο μοναδικός παιδίατρος που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας μετατέθηκε στη Χαλκίδα. Τέλος το ΕΚΑΒ της περιοχής αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα καθώς οι οδηγοί των ασθενοφόρων δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες, για όλη την περιοχή."

11/2/2013 Αποστόλου Βαγγέλης ΣΥΡΙΖΑ "Πώς θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου;"




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.