powered by Surfing Waves

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δυο μέτρα και σταθμά στις διαταγές πληρωμών που ανακόπτει δικαστικά ο δήμος


Δημοσιέυτηκαν στο Διάυγεια τρείς αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής για ανακοπές διαταγών πληρωμών. η πρώτη απόφαση είναι θετική οι άλλες δυο αρνητικές. Ας μας πεί κάποιος πως έγινε η επιλογή.

Ανακοπή στην κ. Τσεκούρα

1. "Μας κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθμόν 26/2012 διαταγή πληρωμής Ειρηνοδικείου Λίμνης της αιτούσας Τσεκούρα Παναγιώτας . Προτείνω λοιπόν να ορίσουμε δικηγόρο την κ. ....... δικηγόρο Χαλκίδας , με ΑΜ 683 η οποία θα καταθέσει αίτηση αναστολής και ανακοπή διαταγής πληρωμής και μέχρι την τελική περαίωση της υπόθεσης"


Όχι ανακοπή  στους 3DATA  και κ. Ρούσσο


2. "Μας κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθμόν 67999/2012 διαταγή πληρωμής ΕιρηνοδικείουΑθηνών και αφορά την πληρωμή δαπάνης ποσού 826,88 € του αιτούντος «CERTIFIED ROFESSIONAL SOLUTIONS AND SERVICES AEE» κατόπιν εκχωρήσεως από την εταιρεία «3DATA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ».  Ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή προς τον ανωτέρω την οποία προτίθεται να καταβάλλει άμεσα με την έγκριση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 . 
Όμως σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. ιγ του Ν.3852/2010 « για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων» επειδή η διαδικασία ανακοπής και τα δικαστικά έξοδα θα βαρύνουν το Δήμο με μεγαλύτερο ποσό από το αναφερόμενο, προτείνω όπως αποφασίσουμε για την μη άσκηση ενδίκων μέσων εφόσον ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή και πρόκειται να εξοφληθεί άμεσα" .



3. "Μας κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθμόν 02/2013 απόφαση Ειρηνοδικείου Ιστιαίας και αφορά την πληρωμή δαπάνης στον κ. Όθωνα Ρούσσο ποσού 6.886,62 € μετά από απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας. Ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή προς τον ανωτέρω την οποία προτίθεται να καταβάλλει άμεσα με την έγκριση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013.  Όμως σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. ιγ του Ν.3852/2010 « για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων» προτείνω όπως αποφασίσουμε για την μη άσκηση ενδίκων μέσων εφόσον ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή και πρόκειται να εξοφληθεί άμεσα"







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.