powered by Surfing Waves

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα

Εντός 20ημέρου και συγκεκριμένα μέχρι τις 13 Μαρτίου οφείλουν οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, να υποβάλουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Διοικητικού/ Προσωπικού του φορέα στον οποίο κατείχαν οργανική θέση για μετακίνησή τους σε άλλες κενές θέσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε αυτές θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αξιολόγηση προσόντων ή κριτηρίων, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Η υποχρέωση αφορά το σύνολο των υπαλλήλων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα ανεξαρτήτως αν είχαν προσφύγει στα δικαστήρια κατά της διαθεσιμότητας και είχαν εκδοθεί για αυτούς προσωρινές διαταγές ή αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «η μη συμμετοχή των φορέων που δεσμεύονται από τις ως άνω προσωρινές διαταγές ή αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων στη διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων θίγει ευθέως το δικαίωμα των υπαλλήλων στην κινητικότητα, αφού η παράλειψη αυτή δεν παρατείνει το χρόνο της διαθεσιμότητας».

Οι Διευθύνσεις Προσωπικού των φορέων προέλευσης είναι υπεύθυνες για τη διαπίστωση της συνδρομής των κριτηρίων κάθε υπαλλήλου και τη σωστή συμπλήρωση του οικείου πίνακα συνδρομής κριτηρίων, ενώ η παράλειψη να συμπληρώσουν τον ψηφιακό πίνακα συνδρομής κριτηρίων συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Όταν πρόκειται για τους υπαλλήλους που δεν υπέβαλαν αίτηση ο σχετικός πίνακας συνδρομής κριτηρίων συμπληρώνεται από τις διευθύνσεις Προσωπικού με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν από το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου, πλην της σειράς προτίμησης θέσεων, καθώς για την κατάταξή τους θα ληφθεί υπόψη το σύνολο των θέσεων και η σειρά προτεραιότητας που έχει δοθεί από το υπουργείο.

Η μοριοδότηση γίνεται από το ΑΣΕΠ στο οποίο αποστέλλονται τα στοιχεία για όλους τους υπαλλήλους. Η ανεξάρτητη αρχή αφού παραλάβει τουςψηφιακούς πίνακες συνδρομής κριτηρίων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προβαίνει στον υπολογισμό της βαθμολογίας των συμμετεχόντων. Ειδικότερα καταρτίζει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας και Κατάταξης με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει κάθε υπάλληλος και πίνακα Διάθεσης των υπαλλήλων με βάση τον πίνακα βαθμολογίας και τη σειρά που οι υπάλληλοι έχουν στον πίνακα κατάταξης, σε συνδυασμό και με τη δήλωση προτίμησής τους, στον οποίο αναφέρεται ο φορέας στον οποίο διατίθενται.

Κατά των ανωτέρω πινάκων επιτρέπεται η άσκηση ενστάσεως, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε ημερών, που αρχίζει από την επόμενη της κατά τα ανωτέρω καταχώρισής τους στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Το ΑΣΕΠαφού ολοκληρώσει, μέσα σε δέκα ημέρες την εξέταση των ενστάσεων που τυχόν υποβλήθηκαν, επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές και προβαίνει στην κατάρτιση και έκδοση του οριστικού πίνακα κατάταξης και διάθεσης

Για τη μετάταξη των υπαλλήλων εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,

Με την ανωτέρω απόφαση του Υπουργού για τη μετάταξη, καθορίζεται και η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στο φορέα υποδοχής. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί με υπαιτιότητά του στο φορέα υποδοχής κατά την ημερομηνία που ορίσθηκε, εκδίδεται πράξη απόλυσης του.

Διαβαστε αναλυτικά το κείμενο της εγκυκλίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.