powered by Surfing Waves

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Την συνδρομή δικηγόρου αναζητεί ο δήμος για τα 70 στρέμματα στα "Τεμάχια" Προκοπίου -υπόθεση Μπαίκερ


Σε αναθέση σε δικηγόρο Χαλκίδας προχωρησε  ο κ. Ψαρρός για  να γνωμοδοτήσει σχετικά με την υπόθεση των 70 στρεμμάτων στη θέση «ΤΕΜΑΧΙΑ». Το σχετικό δημοσίευμα στο Διάυγεια αναφέρει  "Επειδή αυτές της ημέρες υπάρχει μια συνάντηση με την οικογένεια ΜΠΑΙΚΕΡ και ειδικότερα με τον κ. Φίλιππo Μπαίκερ προτείνω να αναθέσουμε σε δικηγόρο να γνωμοδοτήσει σχετικά με την υπόθεση των 70 στρεμμάτων στη θέση «ΤΕΜΑΧΙΑ» της εδαφικής περιφέρειας της Τ.Κ. Προκοπίου ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της σημερινής κατάστασης".



Έχει ευθύνη ο Δήμος αφού στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν παραβρέθηκε και το Εφετείο δικαίωσε τον Μπαίκερ

Στις 5/1/2009  η Σοφία Ντούρου  αναφέρθηκε  στο ότι για τη χάραξη του δρόμου Προκόπι -Πήλι στην περιοχή του Προκοπίου απαλλοτριώνεται έκταση που φέρεται ότι ανήκει στην οικογένεια του  Μπαίκερ.  "Όταν ο Νόελ Μπαίκερ, με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ καιΝ.Δ. κατάφερε να ιδιοποιηθεί τα 2/3 από την έκταση των 45.000 στρεμμάτων που διεκδικούσε, του «άνοιξε η όρεξή » καιαποφάσισε να διεκδικήσει από την κοινότητα Προκοπίου και τα 70 περίπου στρέμματα, όπου βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή , που κατασκευάζεται ο δρόμος ,κάνοντας έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την κοινότητα. Έχει ευθύνη ο Δήμος αφού στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν παραβρέθηκε και το Εφετείο δικαίωσε τον Μπαίκερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έληξε το θέμα γιατί α) υπάρχει ο λαός της περιοχής που ποτέ δεν δικαίωσε τον Μπαίκερ και β) υπάρχει και ο Άρειος Πάγος. Φέραμε το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο γιατί αν σήμερα η Ν.Α. προχωρήσει στην αποζημίωση είναι σαν να αναγνωρίζει και να κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς Μπαίκερ".



Τον Ιούνιο του 2006 η τοπική εφημερίδα Βόρεια Ευβοια έγραφε "Όσο απότομα έσκασε το θέμα με τις διεκδικήσεις του Μπάικερ στα «Τεμάχια» στο Προκόπι, παραμονές της πανήγυρης του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, τόσο ήσυχα ξεφούσκωσε. Παρά τις δηλώσεις των δημοτικών αρχόντων για αγώνα, αντίσταση και τα σχετικά, καμιά εξέλιξη στη συνέχεια. Το παζάρι έγινε εκτός των αμφισβητούμενων Τεμαχίων, ασχέτως αν είχαν δεσμευτεί στο Τ.Σ. Προκοπίου ότι μέρος του θα γινόταν εκεί. Τελικά στα τεμάχια έγινε το πάρκινκ όπου ο καθένας άφηνε το αυτοκίνητό του. Το μόνο που μας έμεινε από όλη την ιστορία, ήταν τα σκουπίδια πουέπνιγαν το Προκόπι για πολλές ημέρες μετά το παζάρι. Καληνύχτα σας σύντροφοι, συναγωνιστές και νεόκοποι δεξιοί μεταρρυθμιστές. Ενδεχομένως, κάποιος να σας ξυπνήσει γύρω στις 10 Νοέμβρη 2006, όταν θα εκδικάζεται η αίτηση του Μπάικερ για τα «τεμάχια». Τότε, συμπολίτες Προκοπιανοί, πιθανόν πάλι από κάποια ανακοίνωση να μάθουμε το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου για τον τόπο μας. Κι εσείς Προκοπιανοί που τότε τρώγατε ξύλο, για να περάσει το τσιφλίκι στο Λαό, θα αναρωτιέστε τι έγινε τώρα. Τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε;"



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.