powered by Surfing Waves

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το πρώτο "Farmer's Market" στην Ελλάδα: Eνίσχυση των ντόπιων καλλιεργητών και στήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής

Δράμα: Το πρώτο "Farmer's Market" στην Ελλάδα



Σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και ενίσχυσης των ντόπιων καλλιεργητών ξεκινάει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη Δράμα (στο χώρο του πάρκινγκ του Διοικητηρίου) σε πιλοτική λειτουργία το πρώτο Farmer's Market της περιοχής μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πλαίσιο του θεσμού που έχει συστήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρώτο Farmer's Market στην ανατολική Μακεδονία και Θράκης κι ένα από τα πρώτα που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα στοχεύει αφενός στο να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν την τοπική αγροτική παραγωγή της Δράμας ώστε να την προτιμήσουν και αφετέρου να τους προσφέρει φθηνά οπωροκηπευτικά προϊόντα χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντιλαμβανόμενη την ανάγκη τόσο των καταναλωτών ν' αγοράσουν φθηνά αγροτικά προϊόντα αλλά και την προσπάθεια των παραγωγών να προβάλουν τα προϊόντα τους, να τα αναδείξουν και να τα διαθέσουν άμεσα χωρίς μεσάζοντες κι εμπόρους.

Στο Farmer's Market Δράμας μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή εξήντα περίπου παραγωγοί. Θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που θα διαθέτουν σε τιμές χονδρικής προϊόντα που παράγονται μόνο στη Δράμα.

Η λειτουργία του Farmer's Market έχει οριστεί για κάθε Κυριακή πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 στο χώρο του πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες ακόμα και τους εργαζόμενους να επισκεφθούν την αγροτική αγορά στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν τους ντόπιους παραγωγούς.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.