powered by Surfing Waves

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μπερλουσκονικές τακτικές Ψαρρού-Καντζούρα



Όπως αναδημοσιέυεται απότην εφημερίδα Αθλόραμα ο δήμος μας θα αναλάβει να κάλυψει τα έξόδα των συλλόγων της περιοχής της για τις διαιτησίες. Αφορά τους αγώνες τους στα τοπικά πρωταθλήματα για το τρέχον έτος του 2013. Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Καντζούρα και βρήκε σύμφωνο και το Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό. 

Να υπενθυμίσουμε ότι παρότι  που το επιχειρησιακό προγραμμα του δήμου κρίνει επαρκείς τις αθλητικες υποδομές του δήμου,  η δημοτική αρχή   αποφάσισε  φέτος να προσθέσει πέντε νέα 5Χ5 γηπεδα ποδοσφαίρου στα 22  υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου και τα 4 υπάρχοντα 5Χ5 με κόστος 146.600 Ευρώ. Το 97% του προϋπολογισμού του δήμου  για έργα πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής πάνε στο ποδόσφαιρο. 


Τακτικές Μπερλουσκόνι

Σε τι βαθμό μπορεί το ποδόσφαιρο να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών σε μια ολόκληρη χώρα; Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους αριθμούς, σε πολύ μεγάλο. Λίγες μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, προς το τέλος Ιανουαρίου, η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι από την Μάντσεστερ Σίτι.
Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, η απόκτηση του Σούπερ Μάριο, μπορεί να αποφέρει στον Μπερλουσκόνι περίπου 200.000 ψήφους, μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου και της βορείου Ιταλίας (Λομβαρδία), ενώ η La Stampa κάνει λόγο για 400.000 ψήφους σε ολόκληρη την Ιταλία! Αυτό μεταφράζεται σε παραπάνω από 2% άνοδο στα ποσοστά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Πολιτική και ποδόσφαιρο

Αφού το ποδόσφαιρο προσελκύει μάζες και η πολιτική απευθύνεται σε μάζες. Ο φασισμός, ήταν ο πρώτος που επιχείρησε να αξιοποιήσει το ποδόσφαιρο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1934 ο Μουσολίνι μετέτρεψε το Μουντιάλ σε προπαγανδιστική φιέστα του καθεστώτος του. Η κατάκτηση το 1938 από την Ιταλία του τροπαίου έδωσε αφορμή για την ίδια προπαγάνδα. Η τύχη των παιχτών της Αυστριακής Βούντερτιμ, όταν η χώρα τους προσαρτήθηκε στη ναζιστική Γερμανία, είναι γνωστή. Όσοι δεν προσαρμόστηκαν στο «αμιγώς γερμανικό στιλ», χάθηκαν.

Στο Μουντιάλ του 1978, που κατακτήθηκε από την Αργεντινή, η διαιτησία έβαλε το χέρι της προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός, που ήταν ο λαός που υπέφερε από τη δικτατορία του Βιντέλα να ξεχάσει τα βάσανά του. Αλλά και στη χώρα μας η πορεία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών στα χρόνια της χούντας αξιοποιήθηκε εξαντλητικά από το καθεστώς, ενώ είναι γνωστά και τα όσα ειπώθηκαν για τον τρόπο που η ελληνική ομάδα απέκλεισε στα ημιτελικά τον Ερυθρό Αστέρα, πρωταθλήτρια ομάδα της Γιουγκοσλαβίας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.