powered by Surfing Waves

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Στους δήμους οι χερσαίες ζώνες που δε συνδέονται με τα λιμάνια



Στον επανακαθορισμό των χερσαίων ζωνών και στην απόδοση τμημάτων αυτών που δε συνδέονται λειτουργικά με τα λιμάνια στους δήμους κατέληξαν το προεδρείο της ΚΕΔΕ και δήμαρχοι πόλεων με λιμάνια εθνικής σημασίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με αντιπροσωπεία του υπουργείου επικεφαλής της οποίας ήταν ο γενικός γραμματέας Κώστας Μουτζούρης. Καθοριστικό ρόλο σ” αυτήν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των νέων σχεδίων των χερσαίων ζωνών θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων.

Μέσα στο 2013, θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα, σε όσα λιμάνια υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες και ωριμότητα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε 57 λιμάνια, από τα οποία τα 16 είναι διεθνούς ενδιαφέροντος όπου συγκαταλέγεται και το Ηράκλειο, 16 εθνικής σημασίας και τα υπόλοιπα 25 μείζονος ενδιαφέροντος.

Τη συζήτηση συντόνισαν εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκηςκαι ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοίμησης, ενώ παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης, Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Κυριάκος Βιρβιδάκης και άλλοι φορείς.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.