powered by Surfing Waves

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

23 ΥΕ και 1 ΔΕ θα προσλάβει ο δήμος με δίμηνη σύμβαση για τις λακούβες και κλαδέματα


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προσλάβει τα παρακάτω 24 άτομα.


ΥΕ Εργατών Τεχνικών Έργων Επτά (7)

ΥΕ16 Εργατών κλαδέματος Δύο (2)

ΥΕ16 Εργατών Πρασίνου Έξη (6)

ΥΕ16 Οδοκαθαριστών Πέντε (5)

ΥΕ27 Εργατών Γενικών Καθηκόντων Δύο (2)

ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας Μία (1)

ΔΕ28 Χειριστών Μ.Ε (Σαρώθρου) Μία (1)

ΣΥΝΟΛΟ Είκοσι τέσσερες (24)



Το δημοτικό συμβούλιο  πριν πάρει τη απόφαση έλαβε υπόψη του τα παρακάτω:

1) Το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού  Ανταποδοτικού χαρακτήρα ( απόφαση δημοτικού συμβουλίου

2) Το γεγονός ότι ο Δήμος μας :

α) αποτελείται από τρεις Δημοτικές Ενότητες (πρώην Δήμοι) που  απαριθμούν σαράντα τέσσερεις οικισμούς ορεινούς και απομακρυσμένους  β) έχει έλλειψη μονίμου προσωπικού και  γ) άμεση ανάγκη παρεμβάσεων –αποκαταστάσεων που έχουν προκύψει την περίοδο αυτή όπως :

- Η άμεση αποκατάσταση λακκουβών –φθορών δημοτικών οδών και  πεζοδρόμων προς αποφυγή ατυχημάτων τόσο σε πεζούς ,όσο και  διερχόμενα αυτοκίνητα.

- Την κλάδευση και απομάκρυνση των προϊόντων κλάδευσης δένδρων που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους και δημοτικούς δρόμους εντός των οικισμών του Δήμου

- Τον καθαρισμό ρείθρων και φρεατίων περισυλλογής ομβρίων υδάτων  καθώς και ρεμάτων από φερτά υλικά προς αποτροπή πλημμυρικών  φαινόμενων εντός των οικισμών του Δήμου.

- Ο καθαρισμός και η φροντίδα των χώρων πρασίνου

- Η καθαριότητα οδών, πλατειών, παιδικών χαρών ,εξωτερικών χώρων  άθλησης, περιβαλλόντων χώρων σχολείων και γενικά κοινοχρήστων  χώρων προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Τοποθετήσεις και ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν


Μουστάκας Νικόλαος: Ερώτηση μου είναι γιατί υπάρχει διαφοροποίηση όσο  αφορά τον αριθμό των απασχολουμένων στο Δήμο Νηλέως σε σύγκριση με  των άλλων Δήμων.

Λιαγκάκη Ευσταθίου: Η δίμηνη σύμβαση είναι καταστρατήγηση των  δικαιωμάτων του εργαζομένου. Καταψηφίζω την πρόταση. Έχω δηλώσει από  το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα ξαναψηφίζω το θέμα.

Με την άποψη του κ. Λιαγκάκη συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωργατζής Ευάγγελος.

Παναγιώτου Κων/νου: Δεν ψηφίζω γιατί πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει κυλιόμενος κατάλογος για να μην προσλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι».

Κουτσουράς Σταύρος: Δεν ψηφίζω


Σε 61 ανέρχονται οι "κενές" λειτουργικές θέσεις μονίμων στο δήμο μας

Στον δήμο μας σήμερα υπηρετούν συνολικά 102 υπάλληλοι:
66 μόνιμοι Υπάλληλοι (προβλέπεται απο τον ΟΕΥ να αυξηθούν σε 127),
19 Υπάλληλοι ΙΔΑΧ σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ,
17 Υπάλληλοι ΙΔΟΧ 8μηνής διάρκειας στην καθαριοτητα (προβλέπεται απο τον ΟΕΥ να αυξηθουν σε 40) .
Τα 102 άτομα προσωπικό τα  κόστισαν 2,05 εκατ. Ευρώ το 2012. Αυτά τα έξοδα καλύπτονται από επιχορηγήσεις του κράτους. Το 2012 έο δήμος λαβε 2 εκατ. ευρώ για όλα τα λειτουργικά του εξοδα (μισθούς προσωπικού, αιρετών, προμήθειες κλπ)
Το Ε.Β. έιχε δημοσιέυσει άρθρο στο παρελθον άρθρο για τις παράνομες προσλήψεις Ψαρρού πελατειακών σκοπιμοτήτων. Σταμάτησαν; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατι έπαυσαν να δημοσιέυονται τα ονόματα των προσληφθέντων με δίμηνη σύμβαση.



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.