powered by Surfing Waves

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στα 22 υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου του δήμου για 850 νέους προστίθενται άλλα πέντε νέα 5Χ5 φέτος. Πόσα ακόμη θέλουμε;

Πέντε νέα 5Χ5 γηπεδα ποδοσφαίρου προγραμματίζει να προσθέσει φέτος ο δήμος μας στα 22 γήπεδα ποδοσφαίρου και τα 4 υπάρχοντα 5Χ5 με κόστος 146.600 Ευρώ. Το 97% του προϋπολογισμού για έργα πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής. Παρότι βέβαια που το επιχειρησιακό προγραμμα του δήμου κρίνει επαρκείς τις αθλητικες υποδομές του δήμου. Για δρόμους διατίθενται μόνο 67.183 Ευρώ

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου προσδιορίζει τις νέες δραστηριότητες που πρέπει να εκτελέσει ο Δήμος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του, με σκοπούς :
α] την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, με παρεμβάσεις στους τομείς (ενδεικτικά):
β] τη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων της περιοχής του, με παρεμβάσεις στους τομείς (ενδεικτικά): της Κοινωνικής Πολιτικής και της Κοινωνικής, Ενσωμάτωσης, της Υγείας, της Παιδείας / Πολιτισμού / Αθλητισμού, της Ισότητας των Φύλων και των Ευκαιριών
γ] τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης, με παρεμβάσεις στους τομείς (ενδεικτικά):
- Των οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων και της απασχόληση

Η αναντιστοιχία

Παρά τις ρητές κατευθύνσειςτου ΥΠΕΣ για τα του παραπάνω τρείς αξόνες ανάπτυξης ο δήμος μας τα τελευταία 2 χρόνια δαπανάται ένα δυσαναλογα μεγάλο ποσό για ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις, αναντίστοιχο στις πραγματικές ανάγκες . Απο τα 151.600.00 Ευρώ που διαθέτει ό δήμος για έργα στο πολιτισμό και την κοινωνική πολιτική   146.600 Ευρώ (97% των δαπανών έργων πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής)  προορίζονται για  4 νέα 5Χ5 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Υπερ-επαρκείς οι αθλητικές υποδομές του δήμου

Το επιχειρησιακό προγραμμα για το 2011-2014 του δημου αναφέρει ότι " οι αθλητικές εγκαταστάσεις κρίνονται ως γενικά επαρκείς και καλύπτουν την ζήτήση". Στη σελίδα 84 του επιχειρησιακού προγραμματος που καταγράφονται οι αθλητικές υποδόμες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα  τέσσερα 5Χ5 Λίμνης, Δάφνης, Ροβιών και Φαράκλας (που η συντήρηση τους κοστίζει 5.000 έκαστο ετησίως)



"Στο Δ.Δ. Μαντουδίου υπάρχει και λειτουργεί υπό την ευθύνη τουΔήμου κλειστό Δημοτικό Στάδιο.

Επίσης, υπάρχουν συνολικά δέκα (10) ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου με χόρτο στην Δημοτική Κοινότητα Λίμνης και στις Τοπικές Κοιότητες Μαντουδίου, Προκοπίου (2), Κηρίνθου

Στροφυλιάς, Αγίας Άννας,, Κεχριών (ελαστικός τάπητας),Δάφνης(ελαστικός τάπητας), Ροβιών(ελαστικός τάπητας), δώδεκα(12) ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου χωρίς χόρτο στις ΤοπικέςΚοινότητες Πηλίου, Μετοχίου, Κερασιάς, Παπάδων, Βλαχιάς,Σπαθαρίου, Μουρτιά, Ροβιών, Σκεπαστής, Κουρκουλών, Αχλαδίου,Καλυβίων.

Γήπεδο μπάσκετ υπάρχει στο κλειστό γυμναστήριο Μαντουδίου.
Επίσης υπάρχουν ανοικτά γήπεδα μπασκετ στην Δημοτική Κοινότητα Λίμνης στις Τοπικές Κοινότητες, Κηρίνθου, Κεχριών,Κεράμιας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις κρίνονται ως γενικά επαρκείς και καλύπτουν την ζήτήση.

Στο Δήμο δραστηριοποιείται μια σειράαθλητικών συλλόγων , οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την άθληση 850 περίπου νέων.

Συγκεκριμένα:

1.Α.Ο. ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

2.Α.Ο. ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ

3.ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ

4.Α.Ε. ΚΗΡΙΝΘΟΥ

5.Α.Ο. ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

6.ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ

7.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

8.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ

9.ΜΥΡΜΙΔΩΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

10.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ

11.Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

2.ΑΛΑΜ (ΛΕΣΧΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ)

13.Ν.Ο. ΛΙΜΝΗ"







Πέντε  νέα 5Χ5  γήπεδα φέτος

Αναντιστοιχία ετήσιου πρόγραμματος δράσης και επιχειρησιακού προγράμματος.

Σκοπός των ετήσιων προγραμμάτων δράσης είναι η εξειδίκευση και ο λεπτομερέστερος προγραμματισμός των δράσεων που προβλέπεται από το τετραετές επιχειρησιακό πρόγραμμα ότι θα υλοποιηθούν κατά το επόμενο έτος. Το περιεχόμενο του ετήσιου προγράμματος δράσης περιλαμβάνει τις δράσεις που προκύπτουν από την κατ’ έτος εξειδίκευση του τετραετούς επιχειρησιακού προγράμματος και οι δαπάνες των οποίων καλύπτονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Στο φετινό ετήσιο πρόγραμμα δράσης για το 2013  οι  οι προϋπολογισμένες  δαπάνες κατασκευής Παγίων (μόνιμων) εγκαταστάσεων κοινής χρήσεως για το πολιτισμό και την κοινωνική πολιτική  είναι 151.600.00 Ευρώ. Από αυτά 146.600 Ευρώ (97% των δαπανών έργων πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής)  προορίζονται για γήπεδα




Kατασκευή γηπέδου 5Χ5 Τ.Κ. Σπαθαρίου 25.000,00

Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην παραλία Πηλίου 25.000,00

Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Τ.Κ. Κεράμιας 26.600,00

Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην παραλία Κυμασίου25.000,00

Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην παραλία Αγίας Άννας45.000,00


Είναι ειρωνικό ότι για τον αθλητισμό ο δήμος μας έχει επιλέξει σαν άξονα ανάπτυξης την " ισόρροπη ανάπτυξη δράσεων αθλητισμού (αθλητισμός για μαθητές,ομάδες δημοτών κλπ) έχει μεγάλη σημασία διότι η ενασχόληση με τοναθλητισμό και μάλιστα από την παιδική ηλικία, προσφέρει όχι μόνο σωστήσωματική και κινητική ανάπτυξη αλλά και έναν υγιή τρόπο ζωής"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.