powered by Surfing Waves

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν κυλικείο. Τι είχε καταθέσει στα δικαστήρια ο κ. Ενωτιάδης για αυτή την υπόθεση;

Μετά απο 5 χρόνια λειτουργίας σαν καφενείο, το θέμα της χρήσης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καλυβιών απο τον τοπικο σύλλογο συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας  Άννας στις 20/12/12

Κυλικείο από το 2007

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβιών εχει παραχωρηθεί από το 2007με απόφασης του Νομάρχη Εύβοιας στον στον Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Καλυβίων " ‘ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ’ . Με δημόσια επιστολή στα ΜΜΕ το Μάρτη του 2009 μέλος του συλλόγου Καλυβίων κάνει την αποκάλυψη ότι το κτήριο "Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο και κυλικείο με ευθύνη του Συλλόγου για τρεις ώρες κάθε απόγευμα". Η αποκάλυψη αυτή έγινε όταν τον Οκτώβρη του 2008, έφοδος του ΣΔΟΕ ανακάλυψε κάποιες παρανομίες με τις αποδείξεις.

Πανταζής: το 2008, ο κ. Ενωτιάδης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του συλλόγου και διαβεβαίωσε ότι δεν λειτουργεί κάποιο κυλικείο στον χώρο αυτό και ο σύλλογος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο

Τι είπε ο κ. Ενωτιάδης στα Δικαστήρια.

Ο Ζήσης Πανταζής σε διαδικτυακή απάντηση του στο σύλλογο Καλυβίων αποκάλυψε τα εξής:
"η παραχώρηση του παλαιού Σχολικού κτιρίου έγινε από την Νομαρχία Ευβοίας στον Πολιτιστικό σας σύλλογο αλλά για την λειτουργία του σαν Πολιτιστικό και Πνευματικό κέντρο του Χωρίου σας. Το Συμβούλιο του Συλλόγου σας κατέθεσε στην κατατόπους ΔΟΥ αίτημα για την χορήγηση ταμειακής μηχανής και για την έναρξη λειτουργίας Κυλικείου πράγμα πού έγινε. Κατόπιν τούτου κατέθεσαν το αίτημα και στον Δήμο Κηρέως για την άδεια λειτουργίας του και από την Δημοτική Αρχή δεν ενέκρινε.

Προχωρώντας και λειτουργώντας αυθαίρετα τα μέλη του, ξεκίνησαν στον χώρο να πουλούν πέρα από αναψυκτικά, οινοπνευματώδη και γαλακτοκομικά (παγωτά, γιαούρτια) και στην πώληση ειδών διατροφής (σουβλάκια ,σοκολάτες)... .....

Πέρα από αυτό θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μετά από καταγγελία στον Εισαγγελέα Χαλκίδος το 2007 οι υπόθεση έφτασε σε ακροαματική διαδικασία το 2008, ο Σύλλογος είχε σαν μάρτυρα υπεράσπισης τον Δήμαρχο που διαβεβαίωσε ότι δεν λειτουργεί κάποιο κυλικείο στον χώρο αυτό και ο Σύλλογος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Και έρχομαι να ρωτήσω σαν ενεργός πολίτης της Ευβοίας και της Ελλάδας.
Πως εσείς λέτε για κυλικείο στο άρθρο σας και στην ακροαματική διαδικασία ο Δήμαρχος Πρόδρομος Ενωτιάδης λέει το αντίθετο και υποστήριξε την Μη ύπαρξή του σαν μάρτυρας υπεράσπισης;
Μήπως κάποιος μας εμπαίζει;
Μήπως κάποιοι κερδοσκοπούσαν σε βάρος μας;
Μήπως ο Δήμαρχος έχει πολιτική σκοπιμότητα και σας υπερασπίστηκε
"


Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2012

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καντζούρας Ιωάννης εισηγούμενος το θέμα είπε:
Κύριοι Σύμβουλοι, σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ.4 στοιχείο 24 του  Ν.3852/2010 η παραχώρηση της κοινωφελούς χρήσης των σχολείων είναι  πλέον αρμοδιότητα του νέου Δήμου.

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβιών είχε παραχωρηθεί δυνάμει της με αριθμ. πρωτ. 1616/9-3-2007 απόφασης Νομάρχη Εύβοιας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβίων .

Ο χώρος αυτός κατά την λειτουργία του ως Δημοτικό Σχολείο υπήρξε χώρος ζωντάνιας , δημιουργίας και πνευματικής καλλιέργειας της περιοχής σας και επιθυμούμε να παραμείνει ως κέντρο πολιτισμού , συνάντησης και επικοινωνίας των κατοίκων .

Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται από τον σύλλογο και ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την προσφορά ειδών καφενείου κατά παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή προς το Σύλλογο όμως δεν ανταποκρίθηκε.

Από σήμερα να σταματήσει η καθημερινή χρήση του με τον τρόπο που λειτουργούσε .

Ο Δήμος παραχωρεί τον Σύλλογο την χρήση για

α) πολιτιστικές εκδηλώσεις

β) συνεδριάσεις και

γ) συνελεύσεις των κατοίκων

Και ο Σύλλογος από την πλευρά του θα πρέπει να ενημερώνει τον Δήμο για  τις εκδηλώσεις που θα προγραμματίζει κάθε φορά."



Κανελλόπουλος Ιωάννης : Να κληθεί ο Σύλλογος από τον κ. Αντιδήμαρχο  και να συζητηθεί ξανά το θέμα προκειμένου να δοθεί ο χώρος με νέους όρους.

Στεργίου Ιωάννης : Πιστεύω ότι θα πρέπει να απευθυνθεί ο Σύλλογο με νέα αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να τους παραδοθεί ο χώρος αποκλειστικά  για τις ανάγκες που εξυπηρετεί και αναφέρονται στο καταστατικό του.

Λιαγκάκης Ευστάθιος : Δεν είναι λόγος να αποκλειστεί ο Σύλλογος από την χρήση του σχολείου. Θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η χρήση του χώρου  με νέα αίτηση από τον Σύλλογο.

Το δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε  να σταματήσει η καθημερινή χρήση του κτιρίου δημοτικού σχολείου  Καλυβίων με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος παραχωρεί τον Σύλλογο την χρήση αποκλειστικά και μόνο για

α) πολιτιστικές εκδηλώσεις

β) συνεδριάσεις και

γ) συνελεύσεις των κατοίκων



Ο Σύλλογος από την πλευρά του θα πρέπει να ενημερώνει με αίτηση του  τον Δήμο για τις εκδηλώσεις που θα προγραμματίζει κάθε φορά στο χώρο  του κτιρίου του δημοτικού σχολείου .

Αν ο Σύλλογος δεν καλύπτεται με τα ανωτέρω να επανέλθει με νέα αίτηση του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.