powered by Surfing Waves

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δήμος πού τολμά και πρωτοπορεί, για καλύτερες συνθήκες στις υπηρεσίες υγείας

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος παροχής υποδομών και υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας (αεροδιακομιδές, μεταξύ άλλων υπηρεσιών) στους κατοίκους της Τήνου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να κατανοήσουν όλοι τον τρόπο λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας, που παρέχει από 1-1-2013 ο Δήμος Τήνου στο σύνολο των κατοίκων του, σε συνεργασία με την Interamerican Βοηθείας.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο Δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Σαλταμανίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, κ. Γιώργος Κώτσαλος, και ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου, κ. Γιώργος Μαυρέλης.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή δέχτηκαν τα θερμότερα συγχαρητήρια συλλογικών φορέων, φορέων υγείας και πολιτών που κατέκλυσαν την αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προγράμματος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την παρουσίαση, ανέφερε ότι υλοποιείται προεκλογική εξαγγελία του συνδυασμού – νυν Δημοτικής αρχής, η οποία είχε τότε αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό ως και ειρωνεία, παρά τη σοβαρότητα του θέματος. Επίσης, σε σειρά παραμέτρων που απασχόλησαν μέχρι να υλοποιηθεί κατά νομιμότατο τρόπο η συμφωνία, τις γενικές αρχές της (με κορυφαία την αποφασιστική άποψη των ιατρών του Κέντρου Υγείας για το επιβεβλημένο ή μη της αερομεταφοράς) και τις αρχές που πρέπει να ισχύσουν για να στεφθεί με επιτυχία το πρωτοπόρο εγχείρημα.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στους όρους του ασφαλιστηρίου και έδωσε στο ακροατήριο την πλήρη εικόνα των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου προς την εταιρεία, στοιχειοθετώντας ότι πρόκειται για ιδιαίτερα επωφελή για το Δήμο συμφωνία (η πρώτη αερομεταφορά, σε υλοποίησή της, ήδη έγινε). Σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε, καταχειροκροτούμενος: «Ιεραρχήσαμε την υγεία εκεί που πρέπει και αντί να εκτελέσουμε μία πλακόστρωση, προσφέραμε στον τόπο μας αυτό το έργο». Δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς δίνεται λύση στο μείζονος σημασίας πρόβλημα της ανασφάλειας των Τηνιακών για αιφνίδια προβλήματα υγείας. Ένα πρόβλημα που επί χρόνια απασχολούσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς υπηρεσιών υγείας. Ακόμη, ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο, τις υπηρεσίες του Δήμου, που εργάστηκαν με ζήλο, και ιδιώτες που με τον τρόπο τους ο καθένας συνέβαλαν στην υλοποίηση του πρωτότυπου έργου. Τέλος, ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ για την πολύτιμη βοήθειά του.

Οι κ.κ. Κώτσαλος και Μαυρέλης δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Αναγνώρισαν ότι ο Δήμος Τήνου εκπροσωπήθηκε κατά άριστο τρόπο στην σύναψη της συμφωνίας και μάλιστα πέτυχε αυτή να είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα οικονομικά του. Μίλησαν τέλος για πρωτοποριακό έργο της Δημοτικής αρχής στην υγεία και ότι από πλευράς εταιρείας θα υπάρξει πλήρης και ένθερμη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της.

Ο Όμιλος Interamerican πρόσφερε, ενόψει της νέας συνεργασίας, δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τους κατοίκους της Τήνου σε κλινική της Αθήνας, (λεπτομέρειες σύντομα θα ανακοινωθούν), όπως και έναν ολοκαίνουργιο απινιδωτή, που -μετά από πρόταση του Δημάρχου- θα τοποθετηθεί στο Λιμεναρχείο Τήνου για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στο λιμάνι και την βορειοδυτική πλευρά της πόλης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό. Επ’ ευκαιρία απαντήσεώς του, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη τον απασχολεί το ζήτημα της πλωτής μεταφοράς ασθενών, προς Σύρο ή Μύκονο, που έχει σημαντικές δυσκολίες και χωρίς να είναι σε θέση να πει κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί για μία ακόμη φορά ότι η επιτυχία της νέας αυτής (συμπληρωματικής ως προς το ΕΚΑΒ) Υπηρεσίας θα κριθεί από την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των κατοίκων του νησιού μας και ιδίως από τη λειτουργία της με βάση αμιγώς ιατρικά – επιστημονικά κριτήρια.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.