powered by Surfing Waves

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Άλλαξαν τα προσόντα προαγωγής σε θέση ευθύνης στον δήμο μας.


Σύμφωνα με το νόμο η ανάρτηση στο Διαύγεια πρέπει να λαμβάνει χώρα αμελλητί, δηλαδή τάχιστα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η αμελλητί ανάρτηση επιβάλλεται όχι απλώς για να εκπληρωθεί ο σκοπός του νόμου για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, διαφάνεια και αποτελεσματικό έλεγχο της διοικητικής δράσης, αλλά και επειδή η ανάρτηση συνιστά προϋπόθεση για την εκτέλεσή τους.

 Αργοπορημένη  κατά ένα χρόνο ανάρτηση του δήμου  στο Διαύγεια.

 Σήμερα μετά από 11 μήνες αναρτήθηκε στο Διαύγεια μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε στις 14/11/2012 για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας  (ΟΕΥ)του Δήμου  Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας. Η καθυστερημένη ανάρτηση  στο Διαύγεια σχετίζεται και  συμπίπτει χρονικά με την  προκήρυξη των 7 θέσεων προϊσταμένων υπηρεσιών και τμημάτων του δήμου πριν λίγες ημέρες και ενδεχομένως πριν την προγραματιζόμένη αξιολόγηση των δήμων.

Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. είναι  δημοσιευμένη  εδώ και 3 μήνες στο ΦΕΚ 1853Β/29.7.2013. Ο αρχικός ΟΕΥ του δήμου είναι  δημοσιευμένος  στο ΦΕΚ 2092B/21-9-11



Τι άλλαξε στον   Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας; 

Δυο είναι οι τροποποιήσεις  του Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας:


1. Αντικαταστάθηκε η θέση χειριστή μηχανικού σαρώθρου (σκούπας) με την θέση χειριστή μηχανημάτων έργου για το εποχιακό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στο άρθρο 21.


2. Άλλαξαν οι προϋποθέσεις (άρθρο 22 του ΟΕΥ) για την προαγωγή του προσωπικού σε διευθυντικές θέσεις. Στο τροποποιημένο ΟΕΥ προστέθηκαν τα προσόντα με κίτρινα πού δεν υπήρχαν στον αρχικό ΟΕΥ. Ουσιαστικά οποιοσδήποτε με Πανεπιστημιακή (ΠΕ), Τεχνική (ΤΕ) η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΔΕ), ανεξαρτήτως ειδικότητας μπορεί να πάρει οποιαδήποτε θέση προϊσταμένου στο δήμο. Οι σχετικές προϋποθέσεις για τις θέσεις καθορίζονται από τον νόμο 4024/10 (αρθ.10)



Στο τροποποιημένο  Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) προστέθηκαν τα προσόντα επισημασμένα με κίτρινο πού δεν υπήρχαν στον αρχικό ΟΕΥ






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.