powered by Surfing Waves

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κίνηση Δημοτών: Υποκριτική η "ευαισθησία" της ΔΗΜΑΡ. Ας πρότειναν να γίνει ΒΙ-ΠΕ στην Χαλκίδα

Ο κ. Αναγνωστάκης


Η Κίνηση Δημοτών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης – Αγίας Άννας έστειλε την παρακάτω Διαμαρτυρία στην πρόσφατη ανακοίνωση υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ Ευβοίας προς την  δημιουργία ΒΙΠΕ στο ΜΑντούδι.
Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αφορουσε επισκέψη κλιμακιου της με επικεφαλή τον κ. Αναγνωστάκη, στο δημαρχείο Μαντουδίου οπου έδωσαν την συγκατάνευση τους στον κ. Ψαρρό για την δημιουργία ΒΙΠΕ . 
Η κίνηση δημοτών αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Κανονικά από τις «μεγάλες ευαισθησίες» που έχει προς τις μονάδες υψηλής όχλησης και ρύπανσης θα έπρεπε να είχε προτείνει από καιρό να γίνει η ΒΙ-ΠΕ στην περιοχή της Χαλκίδας και όχι στην ευαίσθητη, μακρινή περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Για τη Χαλκίδα όμως έχουν προτείνει να γίνει ΒΙ-ΠΑ (Μεσαίας Όχλησης)."
Να υπενθμίσουμε ότι ο κ. Αναγνωστάκης διετέλεσε δήμαρχος Χαλκιδέων απο το 2003 – 2006 και κατα την θητεία του δεν έδειξε κανενα απολύτως ενδιαφέρον για την δημιουργία επιχειρηματικών υποδοχέων ή ΒΙΠΕ στην Χαλκίδα με την μεγάλη συγκέντρωση  διάσπαρτων βιομηχανιών.Στην χαλκίδα εχει θεσμοθετηθεί Βιοτεχνικό Πάρκο (χαμηλή όχληση) απο την ΕΤΒΑ


Η ανακοίνωση διαμαρτυρία της Κίνησης ενάντια στην ΔΗΜΑΡ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα με την τακτική και τις σκοπιμότητες που κατέφυγε η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, έδωσε πράσινο φως στην κατασκευή ΒΙ-ΠΕ στην περιοχή Βόρειας Εύβοιας (Μαντούδι) χωρίς να διαβουλευτεί και να ζητήσει τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και ειδικά από τους συλλόγους και τα κινήματα πολιτών που έχουν αντίθετες προτάσεις.
Αυτό είναι λυπηρό για ένα δημοκρατικό κόμμα, να μην εφαρμόζει τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες . Κανονικά από τις «μεγάλες ευαισθησίες» που έχει προς τις μονάδες υψηλής όχλησης και ρύπανσης θα έπρεπε να είχε προτείνει από καιρό να γίνει η ΒΙ-ΠΕ στην περιοχή της Χαλκίδας και όχι στην ευαίσθητη, μακρινή περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Για τη Χαλκίδα όμως έχουν προτείνει να γίνει ΒΙ-ΠΑ (Μεσαίας Όχλησης).
Καλείται η ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας να εξηγήσει τις δύο αντιφατικές προτάσεις της και να διορθώσει το συντομότερο δυνατόν την απαράδεκτη αυτή τακτική της.
Καλούμε επίσης όλους τους συλλόγους και τις κινήσεις πολιτών όλης της Εύβοιας να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και τις σκόπιμες προτάσεις για την περιοχή μας.

Για την Κίνηση Δημοτών

Η Συντονιστική Ομάδα

Αλεξίου Θανάσης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Άννας)
Αλεξίου Γιάννης (Δημοτικός Σύμβουλος – Γιατρός)
Βαλή Μαρίνα (Πρόεδρος Συλλόγου Ξεν. και Εν. Δωματίων Λίμνης Ροβιών)
Γαρυφάλλου Νίκος (Γραμματέας Συλλόγου Ελυμνίων «Μάκιστος»)
Γεραλή Ελένη (Μηχανικός)
Ζαργάνη Ελεάννα (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μαντουδίου)
Καραμήτσος Γιώργος (Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Περιοχής Κηρέως)
Κοτζαμάνης Δημήτρης (Γραμματέας Ένωσης Λιμνίων Ευβοίας)
Στάμου Γιάννης (Χημικός)
Τριανταφύλλου Γιάννης (Πρόεδρος Φίλων Ολυμπιακού)
Χαϊνάς Κώστας (Οικονομολόγος)
Ψαρρός Γιάννης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λίμνης)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.