powered by Surfing Waves

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση αντιδημάρχου σε υπάλληλο του δήμου


Έχουν βουϊξει τα καφενεία του δήμου, αντιδήμαρχος  παρενοχλεί σεξουαλικά για ένα χρόνο τώρα δημοτική υπάλληλο. Το γνωστό σκάνδαλο έφερε στην δημοσιοτητα η Ελεύθερη Φωνή βγάζοντας στην επιφάνεια γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την Ελεύθερη Φωνή "η υπάλληλος, γνωστή στη τοπική κοινωνία που έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο, ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς ο Αντιδήμαρχος δεν διστάζει με το που βρίσκει την ευκαιρία να την προκαλεί και να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Μάλιστα έχει διαρεύσει η φήμη... πως της έκανε επίδειξη... του ανδρισμού του... Να επισημάνουμε πως ο Αντιδήμαρχος κάθε άλλο πάρα ζεν πρεμιέ δεν είναι αφού τόσο η ηλικία του όσο και το χαμηλό προφίλ του σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους κινήσεις."


Παρόμοιο περιστατικό καταγγέλθηκε στο δήμο Πατρών πριν μερικές βδομάδες. Η οκτασέλιδη αναφορά του θύματος παραδόθηκε στον Δήμαρχο Πατρέων ο οποίος διέταξε άμεσα την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αυξημένες οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Συμφωνα με το newsit.gr "το 2011 οι αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση αντιπροσώπευαν το 12% του συνολικού αριθμού αναφορών για θέματα διακρίσεων λόγω φύλου, που δέχτηκε ο Συνήγορος του Πολίτη. Όλες οι αναφερόμενες ήταν γυναίκες. Μάλιστα η σεξουαλική παρενόχληση στο δημόσιο τομέα πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2010. Η σεξουαλική παρενόχληση θεωρείται διάκριση λόγω φύλου και στον επαγγελματικό χώρο απαγορεύεται από το νόμο (ν. 3896/2010) είτε προέρχεται από προϊστάμενο ή υπεύθυνο επαγγελματικής εκπαίδευσης, είτε προέρχεται από υφιστάμενο, συνάδελφο, άλλο εκπαιδευόμενη ή ακόμα και από πελάτη. Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι ο οποιοσδήποτε πέσει θύμα ανάλογης συμπεριφοράς πρέπει να το καταγγείλει. Απαραίτητη προϋπόθεση, να αποθηκεύονται αποδεικτικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα σχετικά μηνύματα στο κινητό ή e-mails. Εχει αποδειχτεί πάντως πως ένα ποσοστό των γυναικών - περίπου 40%- υπομένουν την παρενόχληση σιωπηλά επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το 44% των συναδέλφων έχει αντιληφθεί τη σεξουαλική παρενόχληση σε συνάδελφο, αλλά δεν αντιδρούν.
Τα πιο πολλά θύματα φοβούνται να μιλήσουν στους συναδέλφους ή στην οικογένειά τους από φόβο ότι θα κατηγορηθούν ότι οι ίδιες το προκαλούν. Μόνο το 8% των εργαζομένων γυναικών προσφεύγουν στα δικαστήρια, εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης στο δικαστικό σύστημα και της πολυδάπανης και μακρόχρονης διαδικασία
ς". Πηγή: newsit.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.