powered by Surfing Waves

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σύσταση Τοπικού Τουριστικού Δικτύου σε κάθε δήμο



Την σύσταση Τοπικού Τουριστικού Δικτύου σε κάθε δήμο εισηγείται η Επιτροπή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού ΚΕΔΕ . Στόχος είναι η διαμόρφωση σε κάθε τουριστικό δήμο ενός συμβουλευτικού οργάνου, το οποίο θα παρακολουθεί την πορεία του τουρισμού με την αξιοποίηση ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων. Το δίκτυο θα εισηγείται πρωτοβουλίες και μέτρα, ενώ θα υποστηρίζει με έμπρακτο τρόπο συγκεκριμένες δράσεις. Στα τοπικά δίκτυα που θα αναπτυχθούν θα μπορούν να συμμετάσχουν τουριστικοί επιχειρηματίες, συλλογικοί φορείς καθώς και προσωπικότητες κύρους.

Η σχετική πρωτοβουλία σύστασης αυτών των δικτύων, τα οποία θα είναι άτυπα, συμπίπτει με τη πρόταση που υποβλήθηκε στην ΚΕΔΕ από το Ελληνο –Γερμανικό φόρουμ για τον τουρισμό που είχε οργανωθεί στις 6 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση οι δήμοι της χώρας, μέσω των δικτύων τους, τον συντονισμό της ΚΕΔΕ και τη συνεργασία της αντίστοιχης γερμανικής ένωσης δήμων θα έλθουν σε επαφή με γερμανικούς δήμους με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού. Η προσέγγιση και η συνεργασία θα γίνεται σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και θα μπορεί να αφορά marketing και branding, δράσεις προβολής καθώς και προώθηση τοπικών προϊόντων στις γερμανικές τοπικές αγορές.

Στην πρόταση που καταθέτει η αρμόδια επιτροπή επισημαίνεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον οι εμπλεκόμενοι φορείς το επιθυμούν, να προχωρήσουν στη σύσταση Τουριστικών Διαδημοτικών Δικτύων ανά περιφέρεια. Ως εκ τούτου προτείνεται η σύσταση τριών θεματικών δικτύων, δίκτυο δήμων με αρχαιολογικούς χώρους, δίκτυο ελληνικής (μεσογειακής) διατροφής και δίκτυο νησιών και παραλιακών οικισμών κατάλληλων για θαλάσσιο τουρισμό.

Σε περίπτωση που η Επιτροπή λάβει το πράσινο φως από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης θα επιχειρηθεί η πιλοτική εφαρμογή της και σε περίπτωση που είναι θετική η ανταπόκριση των δήμων θα εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης μέσω του οποίου θα διερευνώνται και οι πηγές χρηματοδότησης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.