powered by Surfing Waves

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η ΔΕΥΑ απαλλάσσει τις τοπικές κοινότητες Νηλέως από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης λόγω "ορεινότητος"!


Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο  κάτοικοι του Αχλαδίου που μέσω του Προέδρου της Κοινότητας είχαν  διαμαρτυρηθεί  για την αναδρομική χρέωση υδροδότησης και αποχέτευσης, με αυξημένες χρεώσεις. Οπως δημοσιέυτηκε στο Παλμό της Β.Ε. μελος της Τ.Κ  είπε "«Zητήσαμε από το χωριό να μη πληρώσει κανείς. Πήρατε μια απόφαση ερήμην μας. Μόλις χτες το μάθαμε, που ήλθαν οι λογαριασμοί». Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε πως έχουν δίκιο «εν μέρει» και πως το θέμα θα έλθει για συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ τους κάλεσε να μη πληρώσουν και να συμψηφιστούν οι λογαριασμοί τους, μετά από αυτή τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης. Μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν ο Γιάννης Στεργίου αναφέρθηκε «στον πρώην Δήμο Νηλέως που πλήρωνε 43 χιλιάδες ευρώ περίπου για τη συντήρηση του Βιολογικού, που από ότι λένε οι κάτοικοι δεν λειτουργεί». Άμεση η αντίδραση τουΚώστα Παναγιώτου που αφού είπε πως κάθε φορά αναφέρουν τι έκανε ο πρώην Δήμος και δεν κοιτάνε τι θα κάνουν σήμερα, ενώ πρόσθεσε πως το θέμα το είχε φέρει σαν έκτακτο στο προηγούμενο συμβούλιο"



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ αποφάσισε  ομόφωνα στις 29/6/12:

α) Τη διαγραφή της χρέωσης της αποχέτευσης(πάγιο + κατανάλωση) και για τα δύο εξάμηνα του 2011 από την τοπική ενότητα Αχλαδίου και αντί αυτού να χρεωθούν με πάγιο αποχέτευσης 7,50€ στο (Α΄+Β΄εξάμηνο 2011), την επιστροφή αυτών των χρεώσεων στην επόμενη περίοδο (Α΄2012).

β) τη διαγραφή της χρέωσης της κατανάλωσης σε όλες τις τοπικές ενότητες Νηλέως, για το Α΄εξάμηνο 2011 και την επιστροφή αυτών των χρεώσεων στην επόμενη περίοδο (Α΄2012).



Η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ έχει ως εξής:

"Στη Δημοτική ενότητα Νηλέως έχει προκύψει πρόβλημα με τους λογαριασμούς ύδρευσης που στείλαμε για την χρονική περίοδο Α΄& Β΄ εξάμηνο του 2011.
Χρεώσαμε την αποχέτευση στο Δ.Δ Αχλαδίου με βάση την κατανάλωση του νερού ενώ θα έπρεπε να χρεωθεί μόνο το πάγιο όπως ήταν πριν βγει το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΛΑΑ. Τα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Νηλέως όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ορεινά και κατά την χειμερινή περίοδο παρουσιάζονται πολλές βλάβες κεντρικών αγωγών αλλά και παροχών ύδρευσης από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία (παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες). Για το λόγο αυτό πολλά νοικοκυριά αναγκάζονται να αφήνουν τις βρύσες των σπιτιών τους λίγο ανοικτές έτσι ώστε να μην παγώσουν και προκληθούν μεγαλύτερες βλάβες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταγράφονται καταναλώσεις οι οποίες δεν είναι σωστές και έγιναν λόγο της ορεινής ιδιομορφίας των Δημοτικών Διαμερισμάτων. 
Για το λόγο αυτό προτείνω: α) τη διαγραφή της χρέωσης της αποχέτευσης(πάγιο + κατανάλωση) και για τα δύο εξάμηνα του 2011 από την τοπική ενότητα Αχλαδίου και αντί αυτού να χρεωθούν με πάγιο αποχέτευσης 7,50€ στο (Α΄+Β΄εξάμηνο 2011), και την επιστροφή αυτών των χρεώσεων στην επόμενη περίοδο (Α΄2012).
β) τη διαγραφή της χρέωσης της κατανάλωσης σε όλες τις τοπικές ενότητες Νηλέως, για το Α΄εξάμηνο 2011 και την επιστροφή αυτών των χρεώσεων στην επόμενη περίοδο (Α΄2012)."


Συρροή λαθών στους λογαριασμούς ύδρευσης και διαμαρτυρίες πολιτών κατά της ΔΕΥΑ

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ που δημοσιεύτηκαν σήμερα με σωρεία αιτημάτων δημοτών για λάθος χρεώσεις, μετρήσεις, και διαρροές. Σε όλες τις περιπτώσεις η ΔΕΥΑ αποδεχτηκε τα λάθη της και έκανε δεχτά τα αιτηματα των δημοτών.


Τιμολογιακή πολιτική ύδρευσης αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΛΑΑ 2012



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.