powered by Surfing Waves

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το Φεστιβάλ Άρδα



Το Φεστιβάλ του Άρδα στις Καστανιές Έβρου επιστρέφει και το φετινό καλοκαίρι δίπλα στις όχθες του ποταμού μια ανάσα από το τριεθνές σύνορο Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας, με ένα πρόγραμμα εναλλακτικό, πολυποίκιλο και ενδιαφέρον, από τις 25 ώς τις 29 Ιουλίου. Και όπως λένε οι διοργανωτές φέτος το Φεστιβάλ ενηλικιώνεται, κλείνει τα 18 και άρα είναι η καλύτερη αφορμή «για να γιορτάσουμε όλοι παρέα».

Το Φεστιβάλ Άρδα διοργανώνεται από το δήμο Ορεστιάδας και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας, ενώ κάθε χρόνο συγκεντρώνει 40.0000 έως 50.000 επισκέπτες.

Άναψε για πρώτη φορά τα φώτα του το καλοκαίρι του 1995, καλώντας τους νέους απ’ όλη τη χώρα να συναντηθούν στην άκρη της Ελλάδας. Έτσι, 18 χρόνια τώρα, σε ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο, κάνουν τις εναλλακτικές διακοπές τους χιλιάδες νέοι από κάθε γωνία της χώρας. Φύση, κατασκήνωση, ελευθερία, καλή παρέα, μουσική, τέχνη, αθλητισμός, επαφή, ενέργεια και μοναδικά live. Στην σκηνή του Άρδα έχουν ακουστεί κυριολεκτικά τα πάντα. Τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα και τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα έχουν περάσει έστω μια φορά με την μπάντα τους από το Φεστιβάλ. Από την Αλεξίου, τον Νταλάρα, τον Μητροπάνο, την Γαλάνη, την Αρβανιτάκη και τους Πυξ Λαξ, μέχρι τον Bregovic, τον Παπάζογλου, τον Τουρνά, τον Σαββόπουλο, την Τσανακλίδου, τις Τρύπες …

Φέτος λοιπόν, μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφει στον Άρδα η Ελένη Βιτάλη, αλλά και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που είναι ίσως ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες εμφανίσεις στο Φεστιβάλ. Συχνή επισκέπτρια και θαυμάστρια του θεσμού και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αγαπημένη καλλιτέχνης του Άρδα. Ο Θάνος Μικρούτσικος καιΓιάννης Κούτρας έρχονται επίσης μετά από χρόνια στην σκηνή, ενώ για πρώτη φορά θα εμφανιστεί ο Γιάννης Χαρούλης. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τις μουσικές που δένουν αρμονικά με τη φύση του Άρδα επιστρέφει μετά από καιρό παρέα με την Ματούλα Ζαμάνη, ο Παύλος Παυλίδης (Μωρά στη Φωτιά – Ξύλινα Σπαθιά) θα τραγουδήσει μαζί με τους B Movies, ενώ η σκηνή της νησίδας θα φιλοξενήσει τον Θάνο Ανεστόπουλο(Διάφανα Κρίνα), τον Λεωνίδα Μπαλάφα , Ρεμπέτικες Κομπανίες αλλά και άλλα συγκροτήματα ενώ οι Locomondo την τελευταία μέρα θα ρίξουν με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του Φεστιβάλ, μαζί με τους BaiLdSa που θα βάλουν την δική τους Βαλκανική νότα.

Παράλληλα, την ιδιαίτερη πινελιά του στον χώρο θα δώσει για 2η χρονιά το επίσημο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών, Athens Video Art Festival, ενώ φυσικά το τουρνουά Beach Volley, οι αγώνες 4X4, η Ιππασία και το τουρνουά Σκάκι δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Εργαστήρια Κρουστών, Εργαστήρι Ζωγραφικής και Σκιτσογράφισης.

Ραντεβού λοιπόν στον Άρδα, από 25 ως 29 Ιουλίου. Σίγουρα, αξίζει να στηρίζουμε με την παρουσία μας τέτοιους θεσμούς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες, σκοτεινές εποχές…

Αναλυτικά, το μουσικό πρόγραμμα της 18ης Συνάντησης Νέων – Ardas Culture Festival 2012.



Για ακόμα μια χρονιά οι δράσεις του φεστιβάλ στηρίζονται στη συνδρομή των εθελοντών. Σε συνέχεια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, η Οργανωτική Επιτροπή ενθαρρύνει τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και τους εντάσσει σε όλες τις ενέργειες που πραγματοποιούνται, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία μίας κορυφαίας διοργάνωσης.

Για τους επισκέπτες και τους κατασκηνωτές που θέλουν να παρευρεθούν στο φεστιβάλ, ισχύουν οι

Τιμές εισιτηρίων:

Ημερήσιο: 10€
5νθήμερο: 30€
Κατασκηνωτές: 40€



Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους καλλιτέχνες, την πρόσβαση, την κατασκήνωση και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της διοργάνωσης, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.ardas.gr που ενημερώνεται συνεχώς, όπως και στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ:



facebook: https://www.facebook.com/OfficialArdasFestival

twitter: https://twitter.com/ardasfestival

youtube: http://www.youtube.com/festivalardas

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.