powered by Surfing Waves

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Συμφωνία δύο σημείων για τους ΟΤΑ

-Eξορθολογισμός στις δαπάνες των δήμων με στόχο τα κονδύλια αυτά να κατευθυνθούν προς τις κοινωνικές δομές τους

-Nα αξιοποιηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία των δήμων ακόμη και μέσω ΣΔΙΤ


Σε καταρχήν συμφωνία δύο σημείων κατέληξαν κατά τη σημερινή πρώτη συνάντησή τους ο υπουργός ΕσωτερικώνΕυριπίδης Στυλιανίδης και ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχνεμπαχ. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι απαιτείται εξορθολογισμός στις δαπάνες των δήμων με στόχο τα κονδύλια αυτά να κατευθυνθούν προς τις κοινωνικές δομές τους.

«Εκτιμώ ότι το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων είναι σε πολλές περιπτώσεις ακόμη πιο αποτελεσματικό και από αυτό του κράτους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι για «κάθε ευρώ που εξοικονομείται από την εξυγίανση των ΟΤΑ πρέπει να κατευθύνεται στις κοινωνικές δομές, όπως τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την προστασία των αστέγων, τα κοινωνικά παντοπωλεία κ.λπ.».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία των δήμων ακόμη και μέσω ΣΔΙΤ, προανήγγειλε επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ μίλησε και για φορολογική αποκέντρωση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Task Force δήλωσε τη συμφωνία του τόσο για τον εξορθολογισμό των δαπανών των δήμων όσο και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών τους, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις της δική του ομάδας με την ομάδα εργασίας που θα συστηθεί από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.