powered by Surfing Waves

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Στο 50 % η μείωση των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Από το 2009 μέχρι και το 2012 οι επιχορηγήσεις των δήμων μειώθηκαν στο μισό. Η μείωση που καταγράφεται στη ΣΑΤΑ είναι ακόμα μεγαλύτερη (55.16%). Αυτές είναι δύο από τις βασικές διαπιστώσεις που γίνονται μέσα από τη στατιστική ανάλυση των οικονομικών των δήμων. Επιπλέον διαπιστώνεται ότι από τις αρχές του έτους μέχρι και τα τέλη Ιουνίου θα έπρεπε, με βάση και τις δεσμεύσεις του υπουργείου Οικονομικών, να έχουν λάβει επιπλέον 135,52 εκατ. ευρώ, ως αναδρομική διαφορά. Οι δήμαρχοι επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά ότι αν οι μειώσεις που έχουν γίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν επεκταθεί στο σύνολο της κεντρικής και γενικής κυβέρνησης, η χώρα θα παρουσίαζε πρωτογενή πλεόνασμα και δεν θα υπήρχε ανάγκη εφαρμογής πρόσθετων επώδυνων μέτρων.

Οι δήμοι ζητούν επίσης να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την φορολογική αποκέντρωση και επισημαίνουν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί η εξασφάλιση του ελάχιστου κόστους λειτουργίας των μη ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων. Δεν παραλείπουν να επισημάνουν για άλλη μια φορά ότι η κεντρική διοίκηση δεν υλοποιήσει τις συνταγματικές επιταγές, με συνέπεια οι μεταφερθείσες και μεταφερόμενες αρμοδιότητες να μην συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.