powered by Surfing Waves

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών στους δήμους από Σεπτέμβρη



Στο κοινό συμπέρασμα ότι οι δήμοι της χώρας έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή οδηγεί στην κατάρρευσή τους κατέληξαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους σήμερα το πρωί η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας των δύο μερών για την αντιμετώπιση των δύσκολων και πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι της χώρας, συμμετείχαν εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κουράκης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ Γιάννης Μουράτογλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο πρόεδρος Θέμις Μπαλασόπουλος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΟΤΑ.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση αφορούσε στα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ. Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε ότι οι δήμοι είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, ότι ήδη υπάρχουν δήμοι που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής μισθών, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος από Σεπτέμβρη δήμοι να κηρύξουν ακόμη και στάση πληρωμών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι οι δήμοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν την οικονομική κατάρρευση και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή θα λείψει από τους πολίτες και όχι από τους αιρετούς. Επίσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου για συζήτηση στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιουλίου, όπου και θα εξεταστεί η αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπροστά στα νέα δεδομένα. Και τα δύο μέρη δήλωσαν ότι είναι «σε επιφυλακή» ενόψει των επικείμενων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Στο επίκεντρο ήταν και η λειτουργία των κοινωνικών δομών των δήμων, όπου τονίστηκε η ανάγκη της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας τους, η οποία είναι αναγκαία συνθήκη για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων, τονίστηκε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.