powered by Surfing Waves

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δέκα χρόνια «Πολιτιστικό Camping»



Περίπου 400 φοιτητές θα φιλοξενηθούν φέτος στο Πολιτιστικό Camping στο Αστρίτσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση και τη φιλοξενία 60 φοιτητών που συμμετείχαν σε θεατρικές ομάδες, το Πολιτιστικό Camping αποτελεί πλέον ένα θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας που γνωρίζει κάθε πολιτιστική – καλλιτεχνική ομάδα στα Πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα.

Την διοργάνωση του Πολιτιστικού Camping έχει η ομάδα «Επί Σκηνής», η οποία είναι μια ανεξάρτητη ομάδα χωρίς προεδρεία, και οι σχέσεις των μελών της βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τα κοινά ενδιαφέροντα. Όλες οι απαραίτητες «δουλειές» γίνονται από τους κατασκηνωτές με όρεξη και αγάπη για το θεσμό. Πολλοί από αυτούς έχουν γίνει και μέλη της ομάδας διοργάνωσης.

Το Πολιτιστικό Camping χρηματοδοτείται από το Δήμο «Αρχανών-Αστερουσίων», ο οποίος μεριμνά για τις εργασίες βελτίωσης του χώρου και των υποδομών, ενώ επιπλέον παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή (ήχου και φωτισμού), ενημερωτικού υλικού για την προβολή του camping, καθώς και τη μεταφορά των κατασκηνωτών.

Η τοπική κοινωνία με αρωγούς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αστριτσίου αλλά και άλλους συλλόγους της περιοχής βοηθούν με τον τρόπο τους (φιλοξενία κάποιων εκδηλώσεων), ενώ χαρακτηριστική είναι η συνδρομή όλων των ανθρώπων της περιοχής (παραχώρηση χώρων κατασκήνωσης, προσφορά πρώτων υλών), καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων (προσφορά λαδιού, κρασιού, τοπικών προϊόντων).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.