powered by Surfing Waves

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Άγονοι οι διαγωνισμοί για την απομάκρυνση της δεξαμενής της ΒΙΟΜΑΓΝ από δημοτική έκταση. Ποιος θα πληρώσει την επανάκτηση της καταπατημένης γής;

Ελεύθερο Βήμα


Άγονοι  ήταν οι διαγωνισμοί   που έγιναν στις 2/7/2012 και 9/7/2012  για τον καθαρισμό, διάλυση (κοπή) και εκποίηση της  δεξαμενής καυσίμων της ΒΙΟΜΑΓΝ που βρίσκεταισε καταπατημενη  δημοτική έκταση στην παραλία Κυμάσι Μαντουδίου. Το θέμα συζητηθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Συνήθως είναι ο καταπατητής επιβαρύνεται με τα έξοδα απομάκρυνσης των επικείμενων σε καταπατημένη έκταση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση  όμως ο δήμος ο δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας  δεν θελησε να ενοχλήσει  την ΒΙΟΜΑΓΝ και  αποφασίσε να αναλάβει αυτός την ευθύνη για  την απομάκρυνση της δεξαμενης  κηρρύσοντας πλειοδοτικό διαγωνισμό για την διάλυση της.   Η μεταλλική δεξαμενής καυσίμων, έχει διαστάσεις : διάμετρος (d) : 19,1μ, ύψος (h) : 10,3 μ. και πάχος λαμαρίνας 10 mm.    :πό τη διάλυση της εκτιμήθηκε ότι θα προκύψουν περίπου 93.415 κιλά παλαιών μετάλλων (scrap) που θα αποκόμιζαν 14.937,06 €. Αποδείχθηκε οτι το εκτιμώμενο οικονομικό ώφελος δεν τράβηξε το ενδιαφέρον κανενός και τώρα ο δήμος θα πρέπει να επιβαρυνθεί το κόστος επανάκτησης του καταπατημένου χώρου απο την ΒΙΟΜΑΓΝ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.