powered by Surfing Waves

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Ομάδων

Με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο δήμος Αμαρουσίου ανέλαβε πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Την σχετική πρόταση ενέκρινε με πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη όπως αναφέρει «την παρούσα οικονομική συγκυρία, κατά την οποία η βοήθεια συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και η δημιουργία θεμελιωδών κοινωνικών δομών απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη».

Σκοπό του Ταμείου θα αποτελέσει η υποστήριξη και η παροχή συνδρομής με έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, αλλά και γενικότερα άτομα που αδυνατούν να καλύψουν κατά τις περιστάσεις και για έκτακτους λόγους τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Τα βοηθήματα θα δίνονται μετά από αιτιολογημένη έκθεση της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, ενώ τη διαχείριση του Ταμείου θα έχει διαπαραταξιακή επιτροπή. Θα λειτουργεί υπό τη μορφή ειδικού λογαριασμού, ενώ οι πόροι του Ταμείου θα είναι δωρεές κάθε είδους φυσικών ή νομικών προσώπων, έσοδα από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κ.α.

Μα σημειωθεί ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το ψήφισμα για την κατάθεση στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας μιας αποζημίωσης των εξόδων παράστασης των Δημοτικών Συμβούλων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.