powered by Surfing Waves

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πενταμελής επιτροπές για τα λειτουργικά έξοδα σχολείων

Στον άμεσο ορισμό Πενταμελών Επιτροπών θα πρέπει να προχωρήσουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της χώρας. Οι συγκεκριμένες επιτροπές θα είναι αρμόδιες για τη διαχείριση των πιστώσεων που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με έγγραφο που έχει αποστείλει προς τους αρμόδιους φορείς η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνεται ότι ο ορισμός των Πενταμελών Επιτροπών θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ως τυπική καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 30η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο η κατανομή των πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων γίνεται μεν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, αλλά μετά από γνώμη που διατυπώνει η Πενταμελής Επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε νομό. Η επιτροπή αυτή συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αποτελείται από:
Τον προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης Διοικητικού / Οικονομικού της Υπηρεσίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού.
Δύο εκπροσώπους της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, που ορίζονται με απόφαση της διοικούσας επιτροπής.
Τους Προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της οικείας περιφερειακής ενότητας.

Στην επιστολή της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα οι εμπλεκόμενοι φορείς να ολοκληρώσουν άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες καθώς έχει ήδη λήξει η προθεσμία που ορίζεται από το νόμο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.