powered by Surfing Waves

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ξανά απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών αξίας 30.000 Ευρώ για την καθαριότητα ετοιμάζει ο δήμος με την μέθοδο της κατάτμησης


Τον Ιούνιο ο δήμος προσέλαβε 20 έργάτες καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών απο τις 8/6-8/8/12 για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στην καθαριότητας. Επίσης ανακοίνωσε την πρόσληψη άλλων 20 εργατών καθαριότητας για 8 μήνες. Δεν είναι όμως αρκετοί και αν κρίνουμε απο την κατασταση καθαριότητας του δήμου υπαρχουν πολλα ερωτηματικά για την παραγωγικότητα τους και την συνολική διαχείριση αυτού του τομέα απο ένα καλο-αμοιβόμενο αντιδημαρχο καθαριάτητος.

Οπως δημοσιεύτηκε Διαύγεια ο δήμος προτίθεται και φέτος να προχωρήσει συμπληρωματικά στην ανάθεση του καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και των παραλιών του δήμου σε ιδιώτη. Συγκεκριμένα ενέκρινε πιστώσεις για τα παρακάτω.

Πίστωση 10.500,00 € μετά Φ.Π.Α για «Καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων».

Πίστωση 10.500,00 € μετά Φ.Π.Α για «Αμοιβή για καθαρισμό παραλιών».

Πίστωσης 10.500,00 € μετά Φ.Π.Α για την «Συντήρηση χώρων γυμναστηρίων».

Πέρυσι για τις παραπάνω υπηρεσίες ο δήμος είχε προβεί ξανά σε απευθείας ανάθεση έργου αξίας 17.000 ευρώ σε συγκεκριμένο άτομο.


Ο δήμος μας προτιμά της απευθείας αναθέσεις
Οπως διαπιστώθηκε και σε άλλες περιπτώσεις ο δήμος μας προτιμά τις απευθείας αναθέσεις.
Οι Δήμοι μπορουν να αναθέτουν απευθείας ή με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) παροχή υπηρεσιών με βάση τα επιτρεπόμενα χρηματικά όρια όπως αυτά καθορίζονται με τις εκδιδόμενες αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Τα ανωτέρω χρηματικά όρια έχουν διαμορφωθεί (ΦΕΚ 1291/11-8-2010): για απευθείας ανάθεση μέχρι του ποσού των 20.000€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Επισημαίνεται όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιτρεπτή η κατάτμηση έργου.







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.