powered by Surfing Waves

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μόνο το 10% των δήμων έκανε κωνωποκτονίες για την αναχαίτηση του ιού του Δυτικού Νείλου




Συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, από αέρος και από εδάφους, συμμετέχοντας επικουρικά και συμπληρωματικά στο πρόγραμμα εφαρμογής της καταπολέμησης των κουνουπιών, ιδίως σε χώρους υπερτοπικής σημασίας (διαδημοτικά πάρκα, άλση, ρέματα κ.α.), την ώρα πουμόνον 6 από τους 66 δήμουςέχουν προχωρήσει σε κωνωποκτωνία την κατάλληλη περίοδο, στις αρχές του περασμένου Μαΐου (οι δήμοι Μαραθώνα, Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Φυλής, Μεγαρέων και Μάνδρας).

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος αεροεφαρμογής στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής (Εθνικό Πάρκο Σχοινιά), σε έκταση 3.500 στρ.Άμεσα αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι επίγειες κωνωποκτονίες σε φρεάτια και περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στουπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία της υφυπουργούΦωτεινής Σκοπούλη. Και τούτο, γιατί μόλις το 10% των δήμων έκαναν τους απαραίτητους ψεκασμούς την περίοδο που έπρεπε -δηλαδή τον Απρίλη και το Μάη. Έτσι, λοιπόν, αντί να γίνουν προονυμφοκτονίες την άνοιξη για να μην εισέλθει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα, θα προχωρήσουν τώρα σε κουνουποκτονίες για να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Μία από τις περιοχές, όπου μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, είναι το Ιλιον με το πάρκο Τρίτση. Ανάλογα πάρκα έχουν πολλές περιοχές της Αττικής όπου οι ειδικοί θα κάνουν ψεκασμούς.

Στο μεταξύ, η... είσοδος του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική - συνολικά έχουνε εντοπιστεί πέντε κρούσματα σε μία εβδομάδα - έχει σταθεί αιτία για να σημάνει υγειονομικός συναγερμός. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινούν ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των μολυσμένων κουνουπιών.



Φυλλάδιο Προστασία από τα κουνούπια

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.