powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Απευθείας ανάθεση 24.600 Ευρώ για την μελέτη δημιουργίας οικοτουριστικού πάρκου στο σύνολο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας


Με απόφαση Δημάρχου γίνεται απευθείας ανάθεση της μελέτης στον κ*******  αξίας  24.600 ευρώ με ΦΠΑ.


Και δεύτερη απευθείας ανάθεση στον φερόμενο σαν «Ειδικό Συνεργάτη» του δήμου.

Με το ίδιο τρόπο ανατέθηκε απευθείας απο τον κ. Ψαρρό στο κ *************και  η μελέτη  για το βιοκλιματικό σχεδιασμό δημοσίων χώρων αξίας 24.600 ευρώ με ΦΠΑ.  Ο κ. ********** είχε πρότερη σχέση με τον δήμο αφού συμετείχε στο Ελληνό-Ρωσικό επενδυτικό συνέδριο στην Ερέτρια το Μαϊο του 2012 και υπέγραφε σαν «Ειδικός Συνεργάτης» στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.  η απόφαση δεν δίνει πληροφορίες του κατα πόσο ο μελετής πληρεί τα κριτήρια ανάθεσης που προβλέπει ο  Ν. 3316/2005 και αν εχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες επιλογής.


Δεν μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση αφού το έργο υπάγεται στοΝ. 3316/2005

Οι Δήμοι μπορούν να αναθέτουν απευθείας ή με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) παροχή υπηρεσιών, που ΔΕΝ υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 3316/2005, σύμφωνα με προβλεπόμενα στο άρθρο 83 του Ν. 2362/1995 και με βάση τα επιτρεπόμενα χρηματικά όρια όπως αυτά καθορίζονται με τις εκδιδόμενες αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Τα ανωτέρω χρηματικά όρια έχουν διαμορφωθεί (ΦΕΚ 1291/11-8-2010): για απευθείας ανάθεση μέχρι του ποσού των 20.000€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι παραπάνω δαπάνες υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 3316/2005, και ο δημος οφείλει να ακολουθήσει τις σχετικές διαδικασίες ανάθεσης που προβλέπει ο νόμος και οχι να προβεί σε απευθείας ανάθεση. Αναμεσα στα άλλα απαιτείται και τεκμηρίωση σκοπιμότητας του έργου που δεν είναι ξεκάθαρο και δεν συνάβει με τις προηγούμενες αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Απαιτείται προκήρυξη προκαταρκτικής μελέτης και προμελέτης, κλπ.

Αλαλούμ 

Πριν ένα χρόνο στις 1/2/2010 μια απο τις πρώτες απόφασεις της δημοτικής αρχής ηταν να μην επιτρέψει την ένταξη κοιλάδας Προκοπίου και Δέλτα Κηρέως στο δίκτυο Natura 2000. Η ένταξη τους θα διευκόλυνε την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής που συμπεριλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου. Επίσης υπάρχει και μια αναλυτική μελετη απο την Εταιρεία Οικολογίας και Ανάπτυξης (Ε.Ο.Α.) που έχει χρηματοδοτηθεί απο την ΕΕ για την δημιουργία οικοτουριστικου πάρκου στην περιοχή Καντήλι. Η μελέτη έμεινε στα συρτάρια απο το 1990 λόγω αδράνειας απο τις τοπικές αρχές.



Το έργο περιγράφεται ως εξής:

"Με την παρούσα εργασία προβλέπεται η σύνταξη τεκμηριωμένης συνολικής πρότασης ιστορικών, κοινωνικών και φυσικών στοιχείων για τη δημιουργία οικοτουριστικού πάρκου στο σύνολο του Δήμου.

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αφορά τη σύνταξη τεκμηριωμένης συνολικής πρότασης ιστορικών, κοινωνικών και φυσικών στοιχείων για τη δημιουργία οικοτουριστικού πάρκου στο σύνολο του δήμου, με την εφαρμογή ολοκληρωμένης προσέγγισης για την υπόδειξη αναγκαίων παρεμβάσεων στους βασικούς οικισμούς του δήμου, ήτοι Μαντούδι, Λίμνη και Αγία Άννα.

1) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α. Συλλογή στοιχείων με στόχο την αναγνώριση υφιστάμενης κατάστασης των οικισμών και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα:

1. Γεωγραφική θέση και αναγνώριση των οικισμών του Δήμου, κοινωνική & οικονομική σύνδεση μεταξύ τους, δυναμική, κ.λ.π.

2. Πολεοδομική αναγνώριση και ισχύον θεσμικό πλαίσιο σε ότι αφορά την ανάπτυξη και τη δόμηση των οικισμών

3. Ιστορική αναφορά, πολιτισμικό πλαίσιο και πολιτιστικοί πόροι

4. Γενική αναγνώριση του φυσικού περιβάλλοντος (κλίμα, γεωλογικά, γεωτεχνικά και γεωμορφολογικά στοιχεία εδάφους, περιβαλλοντικά στοιχεία, χλωρίδα, πανίδα, προστατευόμενες περιοχές, πηγές κ.λ.π.

5. Γενική αναγνώριση ανθρωπογενούς περιβάλλοντος (πληθυσμός, απασχόληση, οικονομικές δραστηριότητες, δόμηση κ.λ.π.)

6. Περιγραφή της δομής των οικισμών (δομή των οικισμών, όρια οικισμών, χρήσεις γης, περιοχές προστασίας ή ειδικών δεσμεύσεων, δίκτυο κυκλοφορίας - στάθμευσης)

7. Ιδιοκτησιακό καθεστώς - κοινόχρηστοι χώροι

8. Δίκτυο υποδομών

9. Ποιοτική αναγνώριση της υφιστάμενης κατάστασης κοινόχρηστων χώρων και εξοπλισμός τους

10. Καταγραφή αξιόλογων στοιχείων ιδιαίτερης αισθητικής αξίας (κοινόχρηστοι χώροι, παραδοσιακά στοιχεία εξοπλισμού, κτίρια, διαδρομές, φυσικοί πόροι κ.λ.π.)

11. Εντοπισμός ιδιαιτεροτήτων και λειτουργικών προβλημάτων – συμπεράσματα από την αξιολόγηση των στοιχείων της αναγνώρισης.


Β. Αισθητική και λειτουργική ανάδειξη και βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων κατόπιν συλλογής των στοιχείων. Συγκεκριμένα:

1. Γενική Περιγραφή των Προτεινόμενων Παρεμβάσεων με βάσει τα στοιχεία της καταγραφής και της ανάλυσης με έμφαση στα αισθητικά, περιβαλλοντικά, ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία – Τεκμηρίωση

2. Αναλυτική τεχνική Περιγραφή των Προτεινόμενων Παρεμβάσεων

3. Ιεράρχηση των Προτεινόμενων Έργων

4. Ιεραρχημένη πρόταση - σχέδιο παρεμβάσεων διαμόρφωσης, βελτίωσης, αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων (ενοποίηση, αισθητική αναβάθμιση, λειτουργικότητα των κοινόχρηστων χώρων), βελτίωση και επέκταση του εξοπλισμού, της μορφής και της αισθητικής κοινωφελών εγκαταστάσεων και χώρων στην περιοχή αναβάθμισης. Βασικό στοιχείο ιεραρχημένο των προτεινόμενων παρεμβάσεων θα αποτελέσει η διασφάλιση της καλής λειτουργίας των οικισμών με όρους υγιεινής, κυκλοφορίας και μετακίνησης και προϋποθέσεις για ποιοτική και οικονομική ανάπτυξη.


Γ. Ανάδειξη των φυσικών και ειδικών αρχιτεκτονικών παραδοσιακών και μη στοιχείων της περιοχής.


Δ. Συλλογή οικονομοτεχνικών στοιχείων για την προεκτίμηση του κόστους προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου συνολικά, καθώς και φωτογραφική τεκμηρίωση και σύνταξη Τεχνικού Δελτίου Έργου και σχετικού φακέλου για υποβολή πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

2) ΣΤΟΧΟΙ

Η ανάδειξη, βελτίωση και προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος των οικισμών μέσω των προτεινόμενων έργων που θα καταλήξει η έρευνα – εργασία και η προβολή τους σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να καταστεί η ευρύτερη περιοχή πόλος έλξης των επισκεπτών.

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η χρονική διάρκεια διεκπεραίωσης της εργασίας που περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω ορίζεται σε ένας (1) μήνα και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής  σύμβασης.

Η δαπάνη υπολογίζεται στο ποσό των είκοσι ευρώ συν Φ.Π.Α. 23% (20.000 ευρώ) δηλαδή συνολικά 24.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.