powered by Surfing Waves

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΚΑ: Εκτός τιμολογίων ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη



Στην οριστική κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να οδηγήσει η πιθανή υλοποίηση της πρόθεσης του ΥΠΕΚΑ να καταργηθεί η είσπραξη των δημοτικών τελών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το θέμα ήρθε στο φως της επικαιρότητας μετά από σχετική δήλωση του υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου. Ο υφυπουργός φαίνεται να υποστήριξε ότι η κατάργηση από τα τιμολόγια της ΔΕΗ των δημοτικών τελών και του τέλους ΕΡΤ, που αντιστοιχούν στο 30% των λογαριασμών, αποτελεί μια από τις σκέψεις του υπουργείου η οποία μάλιστα έχει συζητηθεί και με το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχουν ληφθεί άμεσα μέτρα καθώς υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά ενέργειας. Προς τη κατεύθυνση αυτή μελετάται και η λήψη δανείου ύψους 140 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το θέμα των δημοτικών τελών απασχολεί έντονα τους δημάρχους οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με το χρόνο που τους αποδίδονται τα χρήματα από τη ΔΕΗ. Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων οι καθυστερήσεις που σημειώνονται ξεπερνούν τους 2 μήνες. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί η πολιτική πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να βγουν εκτός τιμολογίου της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να βρεθεί άλλος αποτελεσματικός μηχανισμός είσπραξής τους. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δε φαίνεται να είναι εύκολο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.