powered by Surfing Waves

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

«Κατάβαση κατσικόδρομου»


Αγώνας κατάβασης με longboard της διαδρομής Παλιά Καστανιά-Σέρβια

Φεστιβάλ Longboard
Ένα διαφορετικό όσο και εντυπωσιακό θέαμα θα προσφέρουν οι έλληνες και ξένοι που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ Longboard που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Ιουλίου στην Καστανιά Σερβίων. Πιο συγκεκριμένα η διαδρομή του αγώνα θα είναι τα έξι χιλιόμετρα κατάβασης της βουνοπλαγιάς από την Παλιά Καστανιά έως τα Σέρβια με longboard skateboard (η διαφορά του από το skateboard είναι ότι η σανίδα έχει μεγαλύτερο μήκος). Ο επίσημος αγώνας θα διεξαχθεί αντίστοιχα Σάββατο(11π.μ. – 1μ.μ., 6μ.μ. – 8μ.μ.) και Κυριακή(11π.μ. – 1μ.μ., 5μ.μ. – 7μ.μ). Στον αγώνα θα συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους longboarders σε μία κούρσα ουσιαστικά ταχύτητας και δεξιοτεχνίας κάτι που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό αυτό το extreme σπορ.


Δεν έχει αναγνωριστεί ως άθλημα καθώς είναι κάτι πολύ καινούριο αλλά απαιτεί φυσική κατάσταση, εμπειρία και προστατευτικό εξοπλισμό. Μοιάζει με το σνόουμπορτ, λόγω της σανίδας, με το σερφ, καθώς έχει την ίδια κίνηση, και με το σκέιτμπορντ (λονγκμπορντ), λόγω των τροχών.

Ο «κατσικόδρομος» (goatroad) είναι μια ιδέα που προέκυψε αρχικά στο μυαλό του 26χρονου Φιλίπ Σαμπό, ο οποίος είναι μισός Έλληνας και μισός Γερμανός, σπουδάζει στην Αθήνα γερμανική φιλολογία και περνά πολύ χρόνο στο πατρικό του σπίτι στα Σέρβια Κοζάνης.

«Η ιδέα μου ήρθε τον χειμώνα όταν έμενα στο πατρικό μου σπίτι και έγραφα τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο. Στα Σέρβια ο χειμώνας είναι μακρύς και έτσι είχα χρόνο να σκεφτώ. Αργότερα, όταν ο καιρός ήταν καλός, κατέβαινα το δρόμο από το χωριό Καστανιά μέχρι τα Σέρβια με το λονγμπορντ και, όπως είναι φυσικό, στη διαδρομή αυτή με σταματούσαν πολλά κοπάδια από κατσίκια! Έτσι προέκυψε και η ονομασία για τη διοργάνωση που σκέφτηκα να αναλάβω και θα μπορέσει να φέρει κοντά ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, σε μια συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα» εξηγεί ο Φιλίπ στο ΑΜΠΕ, με αφορμή την «κατάβαση κατσικόδρομου» (goatride) που θα γίνει από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στα Σέρβια.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.