powered by Surfing Waves

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

"Mελιτζάzz", γιορτή μελιτζάνας



Ενα τετραήμερο «ταξίδι» με τοπικούς και μακρινούς χορούς και μουσικές, με ντόπιες και ξενόφερτες μελιτζανογεύσεις, επιφυλάσσει φέτος η μελιτζάzz , η γιορτή μελιτζάνας, στο Λεωνίδιο τον Ιούλιο.

Από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου η μελιτζάzz 2012 που διοργανώνει ο δήμος Νότιας Κυνουρίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα είναι ένα ethno-jazz ταξίδι στη Μεσόγειο.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην καρδιά της Τσακωνιάς, στο Λεωνίδιο:

Μαζί λαούτο και καχόν, τσακώνικος χορός και flamenco, ταραντέλα και απτάλικο. Μαζί πολυφωνικά της Μακεδονίας και σεφαραδίτικα της Ισπανίας, γκρεκάνικα της κάτω Ιταλίας και jazz manouche/ gypsy swing της Γαλλίας, παραδοσιακά σμυρναίικακαι ανδαλουσιανές bulerias.

Τα συστατικά της μελιτζάzz καταγράφουν οι διοργανωτές και τα μοιράζουν απλόχερα:

Κρατάμε τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, τη γαστρονομία μας, εμπνεόμαστε, δημιουργούμε και συνεχίζουμε. Η πολυφωνία των πολιτισμών της Μεσογείου, η ατμόσφαιρα στα σοκάκια του Λεωνιδίου, οι jazz μελιτζανογεύσεις μας και έτοιμο το τσακώνικο ταξίδι μας στη Μεσογειακή μουσική κουζίνα μελιτζάzz.

Και φυσικά αποκωδικοποιώντας την μελιτζάzz σημειώνουν :

μελιτζάzz, η [ουσ.]: [1] το είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικήςτσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] η πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι.

Πρόγραμμα φεστιβάλ μελιτζάzz 2012


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.