powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παράνομη χορήγηση άδειας απο το δήμο σε ημέτερο του αντιδημάρχου


Ο δήμος  έδωσε τις παρακάτω άδειες πλανόδιου και στασιμου εμπορίου (δεν είναι όλοι ημέτεροι).

1. Την χορήγηση άδειας λειτουργίας σταθερής καντίνας στην κα Κριτσιλή Αγγελική του Δημητρίου ,στην Κρύα βρύση της τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου (αριθμός συμφωνητικού 5119/9-5-2012 Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας)
2. Την χορήγηση άδειας πλανόδιου εμπορίου οπωροκηπευτικών (τύπου Α΄) στον κ. Χατζή Νικόλαο του Ευαγγέλου
3. Την χορήγηση άδειας άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπόρου αλιείας στον κ. Στάθη Ιωάννη του Ελευθερίου
4. Την χορήγηση άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (ΚΑΝΤΙΝΑ) στον κ. Γεωργάκα Κων/νο του Δημητρίου στην Τοπ. Κοιν. Κεχριών.
5. Την χορήγηση άδειας στάσιμης καντίνας στην κα Παλιάτσου Φωτεινή του Γεωργίου στην παραλίας Κυμασίου της Τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου.


Απο τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου
"Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του
 την εισήγηση του προέδρου,
 τις παρ.5, 7 και 9 του άρθρου 1 του Ν. 2323/95
 την παρ.1 του άρθρου 1 και το άρθρο 7 του Π.Δ. 254/05
 την παρ.11 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Κ-164/17.1.2011 (ΦΕΚ 275/22.2.2011 τεύχος Β')
 τοπογραφικά σχεδιαγράμματα
 τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.
 Το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλεξίου Ιωάννης ,δεν ψηφίζει το θέμα ως έχων υλικό συμφέρον (άρθρο 99 παρ.1 του Ν. 3463/2012)


 Την άποψη του Αντιδημάρχου κ. Καντζούρα Ιωάννη όσο αφορά το θέμα της χορήγησης άδειας στάσιμης καντίνας στην κα Παλιάτσου Φωτεινή,που έχει ως εξής: « Κύριοι Σύμβουλοι, Αρχές Ιουνίου ενημερώθηκα από κάποιον φίλο μου από την Κάρυστο ότι το Λιμενικό Ταμείο Λίμνης έδωσε άδεια καντίνας για το Κυμάσι και η αίτηση είχε κατατεθεί από το Φλεβάρη.
Σαν Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε αποφασίσει ομόφωνα την ένταξη του Λιμενικού Ταμείου στις υπηρεσίες του Δήμου και έχουμε καλέσει τα διορισθέντα μέλη να μην παραλάβουν, όμως δεν έγινε έτσι .
Ο Δήμος δημοπράτησε δύο θέσεις καντίνας στον αιγιαλό – παραλία (η τοποθέτηση θα γίνονταν μετά από υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας) και ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία ΚΥΜΑΣΙΟΥ ( το οποίο άφησε ο προηγούμενος ενοικιαστής κος Αλεξίου) της τοπικής κοινότητας Μαντουδίου όμως η διαδικασίες απέβησαν άκαρπες . 
Στο χώρο της παραλίας υπήρχαν παλαιότερα τέτοιες κατασκευές οι οποίες απομακρύνθηκαν από τον πρώην Δήμο Κηρέως ο οποίος διαχρονικά έχει κάνει εκτελέσει έργα ανάπλασης με πλακόστρωτα δάπεδα, ζαρντινιέρες- φυτά κ.λ.π. και έχει αναδειχθεί το τοπίο.
Μετά την ενημέρωση που είχαμε ο Δήμος ενήργησε αμέσως και απέστειλε έγγραφο στην
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας , στην Κτηματική Υπηρεσία, το
Λιμενικό Ταμείο Λίμνης, τους Λιμενικούς Σταθμούς Λίμνης – Μαντουδίου και τους ενημερώσαμε ότι βάσει των διατάξεων η λειτουργία καντίνας στον χώρο που δόθηκε δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας στους λουόμενους και η γεννήτρια ηχορύπανση στο χώρο.
Να σημειωθεί ότι στο χώρο αυτό λειτουργούν ήδη τέσσερα (4) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έτσι ζητήσαμε την ανάκληση της άδειας αυτής ώστε να μέσω των υπηρεσιών του Δήμου να βρεθεί μία λύση που θα εξυπηρετήσει όλους.

Επειδή στην παραλία τοποθετήθηκαν ξαπλώστρες – ομπρέλες από την αιτούσα Παλιάτσου Φωτεινή και η ίδια ασχολείται προσωπικά με τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του προτείνω όπως · Χορηγηθεί άδεια καντίνας στην Παλιάτσου Φωτεινή και  · Παραχωρηθεί δημοτικός χώρος για την τοποθέτηση της μετά από υπόδειξη των υπηρεσιών του Δήμου."


Η παρανομία και το Σουλτανάτο.


Η άδεια είναι παρανομη αφου το Π.Δ. 254/05 όπως τροποποιήθηκε απο την   ΚΥΑ Κ-164/17.1.2011 που επικαλείται οτι ελαβε υποψη της η δημοτική αρχή προβλέπει αυτοί που παίρνουν τισ άδειες «δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς τους». Ως  γνωστόν ο ημέτερος (ένας απο την παραπάνω λίστα) έχει συγγένεια πρώτου βαθμού με τον ιδιοκτήτη παρεμφερούς καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ως συνέπεια δεν μπορεί να πάρει άδεια υπαίθριου ή στασίμου εμπορίου.

Ο ημέτερος δεν συμμετείχε σε δημοπρασία των θέσεων καντίνας που διεξήγαγε ο δήμος τον Μάϊο του 2012. Η άδεια είναι απο το Λιμενικό Ταμείο Λίμνης που έχει δικαιοδοσία στην Χερσαία Ζώνη του Λιμένος Κυμασίου αλλά η καντίνα έχει μεταφερθεί σε χώρο εκτός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος. Τραγελαφικό.

Υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις απο τον ημέτερο στους όρους που έθεσε το Λιμενικό Ταμείο (ψυγείο έξω, τραπεζοκαθίσματα, κλπ.) για τις οποιες η δημοτική αρχή κάνει επιδειχτικά τα στραβά μάτια. Τα πάντα να διευκολυνθεί ο ημέτερος στο Σουλτανάτο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.