powered by Surfing Waves

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μέχρι τον Αύγουστο παρατάθηκε η ολοκλήρωση του δρόμου Παπάδες-Αγδίνες



Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 1-10-2012 μετά από αιτημα του Δασικού Χωριού «Παπάδες-Κρύα Βρύση» αποφασίστηκε ο δήμος να συνεχίσει τις πιέσεις προς τον Ανάδοχο του έργου «δρόμου Αγδίνες-Παπάδες» για να επισπευσθεί η αποπεράτωση του 1ου τμήματος του δρόμου που οδηγεί στο Δασικό Χωριό.

Πρόκειται για ένα δρόμο μόλις 6 χιλιομέτρων. Το έργο λύνει το πρόβλημα προσπέλασης προς το Δασικό Χωριό Παπάδων και μειώνει την απόσταση από την Ιστιαία κατά 8 χιλιόμετρα. Το έργο ανέλαβε μετά απο διαγωνισμό η εταιρεία Ε.Ε. ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ, Στις 23.11.2010, υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 1.489.650,28 ευρώ , με ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου την 16.5.2012. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Β. Αποστόλου "Το έργο ενώ βρισκόταν ένα βήμα πριν τη τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα,μετά την εγκατάλειψή του και τις πρόσφατες βροχές έγινε άβατος κι αν δενυπάρξει άμεση έναρξη των εργασιών θα καταστραφεί ολοκληρωτικά το Χειμώνα.Το σίγουρο είναι ότι αν η Διοίκηση, είτε Κεντρική είναι,είτε Περιφερειακή δε μπορεί να εκτελέσει ένα τόσο μικρό έργο στουςπροβλεπόμενους χρόνους και προϋπολογισμούς ανάθεσης, τότε της πρέπει ακόμη έναπιστοποιητικό, ανικανότητας και αδιαφορίας τουλάχιστον."

Παράταση
 Το καλοκαίρι (11.6.2012) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δόθηκε παράταση της προθεσμίας την 31.1.2013. Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 13/3/13 αποφάσιστηκε νέα παράταση ολοκλήρωσης του έργου κατά 7 μήνες μέχρι στις 31/8/12


Στις 28-01-2013  η Π.Ε. Ευβοιας  απέρριψε ένσταση του αναδόχου  αφου εκτιμήθηκε αποκατάσταση των ζημιών  απο θεμηνια στο έργο  ενερχονται στο ποσό των 6.208,65 €.     Σύμφωνα με την εκθεση της αρμόδιας επιτροπής,  που συνέταξε, καταγράφει επακριβώς τις βλάβες που της υποδείχθηκαν από τον ανάδοχο κατά την επί τόπου αυτοψία στις 22-11-2012 και αφορούν μόνο βλάβες σε κάποιες από τις εκτελεσμένες εργασίες οδοστρωσίας (όπως άλλωστε μόνο βλάβες στην οδοστρωσία αναφέρονται και στην από 1-11-2012 δήλωση βλαβών του αναδόχου), τις οποίες κοστολόγησε αναλυτικά στο ποσό των 6.208,65 € (με Φ.Π.Α.). Ο ανάδοχος στην ένσταση του όχι μόνο αναφέρει βλάβες και σε άλλες εργασίες (χωματουργικά, τεχνικά) που δεν υπέδειξε στην επιτροπή κατά την αυτοψία και δεν αναφέρει καν στην αρχική του δήλωση, αλλά έχει προϋπολογίσει το κόστος αποκατάστασης όλων των βλαβών στις 58.295,96 € με Φ.Π.Α., ενώ στην αρχική του δήλωση το κόστος αυτό ανέρχεται στο ποσό των 30.000,00 €. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι ο ανάδοχος, στην εν λόγω ένσταση του, αναφέρει βλάβες, όπως καταπτώσεις στα ανάντη πρανή στις
Χ.Θ. 3+000 και 5+400 του έργου, τις όποιες αναφέρει και σε μεταγενέστερη εκ νέου δήλωση του για αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία που έχει υποβάλλει στην /νουσα Υπηρεσία στις 7-1-2013, τις οποίες βέβαια ζητάει ξανά να πληρωθεί και δηλώνει ότι οφείλονται σε άλλη θεομηνία που συνέβη μεταγενέστερα.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.