powered by Surfing Waves

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ο Ψαρρός το βιολί του, αψηφά την Δ/ση Δημόσιας Υγείας για το νερό της Κηρίνθου. Τον άδειασαν οι σύμβουλοι του



Οι οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Εύβοιας προς τον δήμο για   το νερό της Κηρίνθου ήταν σαφείς:


"Μετά το πέρας των εργασιών ελέγχου και επισκευής (αποκατάσταση τυχόν βλάβης του δικτύου, λήψη μέτρων προστασίος της πηγής κ.λ.π .) να γίνει υπερχλωρίωση στο σύστημα δεξαμενής-δικτύου, με διάλυμα χλωρίου υψηλής σuγκέντρωσης και ανάλογο χρόνο παρομονής στο δίκτυο. Κατόπιν τούτων, απαιτείται απόρριψη του νερού και πολύ καλό ξέπλυμα με τροφοδοσίο νερού πηγής (γεώτρηση), μέτρηση υπολειματικού χλωρίου σε πολλά σημεία του δικτύου και επανέλεγχος της ποιότητός του νερού εκ μερους σας. Ο επανέλεγχος να γινει από το Δήμο και τα δείγματα να εξετασθούν από διαπιστευμένο εργαστήριο . Το υπολειμματικό χλώριο στο άκρο του δικτύου δεν θα υπερβαίνει τα 2ρρm ."

Το νερό να διοχετευτεί στο δίκτυο για καταvάλωση μετά από επανέλεγχο της Δ/νσης Υγείας


Το πόρισμα Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας  τελείωνε ως εξής:
 Όταν αποκατασταθεί η ποιότητα τοu νερού να ενημερώστε σχετικά την Υπηρεσiα μας, η οποία με τη σειρά της θα επαναλάβει τις δειγματοληψίες ώστε το νερό να διοχετευτεί στο δικτυο για καταvάλωση"

Σχόλιο Αναγνώστη


Σχόλιο αναγνώστη σχετικά με το έκτακτο συμβούλιο του Δημοτικού Συμβουλίου  που έγινε χθές δίνει την εικόνα όσων διαδραματίστηκαν:

"Περιμένουμε να επέμβει άμεσα η Εισαγγελία"
Μετά από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης,συζητήθηκε την Παρασκευή σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το σοβαρό θέμα του νερού της Κηρίνθου.

Η Δημοτική Αρχή,υπό την πίεση και των δημοτών της που είχαν κατακλύσει την αίθουσα,βρέθηκε κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο,προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη βαρύτατη και εγκληματική αμέλεια που επέδειξε,θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ενός ολόκληρου χωριού.Ο Δήμαρχος καί πρόεδρος της ΔΕΥΑ με απίστευτες δικαιολογίες και πολλές αντιφάσεις προσπάθησε να αντικρούσει τις αλήθειες για την επικινδυνότητα του νερού, που με μεγάλη σαφήνεια εξήγησε η περιβαντολόγος κ. Καραμπέτσου,που περευρισκόταν ως τεχνική σύμβουλος των κατοίκων της Κηρίνθου οι οποίοι και αυτοί γνώριζαν απολύτως το θέμα.Παρ όλ αυτά ο Δήμαρχος επέμενε ότι το ζήτημα τακτοποιήθηκε με το νερό που συνδέθηκε από την καινούργια γεώτρηση αγνοώντας το έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει 'οτι μέχρι να γίνει σχολαστικός καθαρισμός των εγκαταστάσεων,υπερχλωρίωση και ,επανέλεγχος της ποιότητας του νερού ,να διακοπεί η υδροδότηση του χωριού και η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για παροχή εμφιαλωμένου νερού προς τους δημότες. Αυτή ήταν και ΄η πρόταση της Αντιπολίτευσης. 

Αντ αυτής, ο Δήμαρχος πρότεινε να πίνουν νερό οι δημότες χωρίς φόβο,επικαλούμενος αποτελέσματα ιδιωτικού εργαστηρίου της Χαλκίδας (αμετανόητος) μέσα σε καταιγισμό διαμαρτυριών από τους παρευρισκόμενους.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε,η πρόταση του Δημάρχου ΚΑΤΑΨΗΦΪΣΤΗΚΕ όχι μόνο από όλη την αντιπολίτευση,αλλά και από τρείς συμβούλους της συμπολίτευσης (Τζαχρήστο- Τσούμαρη, Χριστοδούλου) και το Ριτσώνη που δεν ψήφισε τελικά.


Και εδώ μπαίνει ένα σοβαρό ερώτημα.....

Αν οι δημότες και οι φορείς της Κηρίνθου,Εκπολιτιστικός Σύλλογος,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Λα΄ίκή Επιτροπή δεν είχαν πάρει την υπόθεση του νερού στα χέρια τους,δεν είχαν καταφύγει στις διάφορες υπηρεσίες,γενικά δεν είχαν ξεσηκωθεί.η Δημοτική Αρχή θα εξακολουθούσε να κρύβει τα αποτελέσματα που είχε στα χέρια της??Θα συνέχιζε με εγκληματική αδιαφορία να παιζει με την υγεία των κατοίκων της Κηρίνθου??

Δεν περιμένουμε απάντηση,οι άνθρωποι είναι πλέον παντελώς αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι... Περιμένουμε όμως, να επέμβει άμεσα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας (ήδη βρίσκεται στα χέρια της η Εκθεση Υγειονομικής παράβασης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) γιατί η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα σοβαρή...

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.