powered by Surfing Waves

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Ώρα να ξυπνήσουμε!»

«Ώρα να ξυπνήσουμε!» είναι το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς» για την έναρξη της νέας υπηρεσίας της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Διαφάνεια Τώρα!». Με μια σειρά εκδηλώσεων, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, στην πλατεία Κοραή και στον Κεραμεικό, οι εθελοντές της Διεθνούς Διαφάνειας θα ενημερώσουν τους πολίτες για την ανεξάρτητη γραμμή υποστήριξης 10190 για θύματα διαφθοράς.


Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή, η μπάντα βραζιλιάνικων κρουστών Quilombo θα δώσει τον δικό της μουσικό τόνο στο μήνυμα της εκστρατείας, ανοίγοντας μια σειρά τριών street events. Θα ακολουθήσει στις 13.00 stand-up comedy με τον Σίλα Σεραφείμ και στις 14.00 η δράση «Δεν σφυρίζουμε κλέφτικα». Οι εθελοντές της Διεθνούς Διαφάνειας φορώντας σφυρίχτρες θα καλέσουν τον κόσμο σε μια ανοιχτή συνομιλία κι ενημέρωση για την υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!».


Ποδηλατική δράση κατά της διαφθοράς

Με αφετηρία και πάλι την πλατεία Κοραή, μπροστά στον σταθμό του μετρό «Πανεπιστήμιο», στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει μια ξεχωριστή ποδηλατοπορεία υπέρ της διαφάνειας στην δημόσια ζωή με τίτλο: «The ride of Transparency». Οι εθελοντές θα μοιράσουν τις σφυρίχτρες τους στους συμμετέχοντες ποδηλάτες, οι οποίοι θα μεταφέρουν το μήνυμα της εκστρατείας μέσα από τους δρόμους της Αθήνας. Από την πλατεία Κοραή θα κατευθυνθούν στον Κεραμεικό και στις παλιές γειτονιές του Μεταξουργείου.


Στην οδό Ιάσονος 18, στο κτίριο όπου πραγματοποιείται ως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης ReMap 4, η ποδηλατοδρομεία θα κάνει στάση στο graffiti event που θα βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί από τον streetartistb. Μια συμβολική τοιχογραφία που θα αποτυπώνει μια ζωή απαλλαγμένη από τη διαφθορά θα αποκαλυφθεί σταδιακά από τις 6 το απόγευμα στην πρόσοψη του παλιού κτηρίου. Η ποδηλατοπορεία θα ολοκληρωθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.transparency.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.