powered by Surfing Waves

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμοι: Μόνο τα μισά ληξιπρόθεσμα έχουν φτάσει στην αγορά




Μόνο τα μισά από τα 736,78 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί στους δήμους από το υπουργείο Οικονομικών από το Δεκέμβριο του 2012 έως το τέλος Αυγούστου προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τους ιδιώτες, έχουν φθάσει στην αγορά.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι έχουν εξοφλήσει 379,27 εκατ. ευρώ, δηλαδή, το 51,4% των συνολικών κονδυλίων που έχουν λάβει στο 9μηνο από το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, οι δήμοι υπολείπονται του μέσου όρου των υπουργείων κατά σχεδόν 13%. Συγκεκριμένα, τα υπουργεία έχουν εξοφλήσει στο ίδιο διάστημα ληξιπρόθεσμα ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από τα 5,7 εκατ. που έχουν λάβει, δηλαδή, σε ποσοστό 74,6%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας εφτά δήμοι δεν έχουν αποπληρώσει ούτε σεντς από τα 13,8 εκατ. ευρώ που έχουν πάρει, ενώ 133 εκατ. ευρώ από τις λοιπές οφειλές των ΟΤΑ βρίσκονται στα «αζήτητα».

Αντίθετα, οι 13 περιφέρειες έχουν εξοφλήσεις τα 43,5 από τα 51,1 εκατ. ευρώ που έχουν λάβει.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.