powered by Surfing Waves

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

H δεύτερη Πανήγυρη του Αη Γιάννη του Ρώσσου - φωτογραφίες
























Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος.


Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Ι. Προσκύνημα του Oσ. Ιωάννου του Ρώσσου





Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2013 η δεύτερη Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς, με αφορμή τον βίο του Οσίου Ιωάννου, στην πνευματική προετοιμασία που πρέπει να κάνουν οι χριστιανοί για την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, τονίζοντας εμφαντικά ότι η Θεία Λειτουργία δεν αποτελεί καθήκον, αλλά δικαίωμα.

Την Κυριακή το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών, μεταξύ των οποίων και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκας και συμμετεχόντων πλήθους μεγάλου ευσεβών χριστιανών, προσκυνητών των θαυμασίων του Οσίου Ιωάννου, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και πολλοί Ρώσοι αδελφοί μας.

Στην ομιλία του, μετά την Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ομίλησε για την Χάρη του Θεού, παρουσίασε το πώς ο Όσιος Ιωάννης ήταν ένας χαριτωμένος άνθρωπος και παράλληλα κάλεσε τους πιστούς να ζουν με Χάρη Θεού, εκζητώντας την στην καθημερινή τους ζωή.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου γύρω από την πλατεία του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό Σκήνωμα μεταφέρθηκε από τους ευλαβείς Προσκυνητές, πολλοί από τους οποίους υπεβλήθησαν στον κόπο, λαμβάνοντας όμως και μεγάλη ευλογία, να διανύσουν πεζοί την απόσταση από τη Χαλκίδα, τα Ψαχνά κ.α. προκειμένου να φθάσουν στον Όσιο Ιωάννη.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του Ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους συνεργάτες του Ιερού Προσκυνήματος και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά έργα αγάπης και φιλανθρωπίας, αλλά και ευπρεπισμού του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου, ευχαριστώντας όλους τους δωρητές και ευεργέτες για την προσφορά τους, καλώντας σε συνέχιση αυτής.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και ως Λαμπαδάριος ο κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, Καθηγητές και οι δύο στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, πλαισιωμένοι από μαθητές τους, ενώ και αυτή η Ιερά Πανήγυρη της Τοπικής μας Εκκλησίας, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.