Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχίζει το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ποιητών από 22 χώρες, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών από τον Κύκλο Ποιητών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους πρωτοπόρους φορείς πολιτισμού και δήμους της Αττικής.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 22 δημόσιες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων αναγνώσεις, εκθέσεις, συζητήσεις και μουσική σε Αθήνα, Πειραιά, Καισαριανή, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Υμηττό και Δελφούς, ενώ ποιητές θα διαβάσουν ποιήματα σε κλειστές για το κοινό εκδηλώσεις, όπως στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Ο κήπος του Μεγάρου θα είναι το πρώτο σημείο συνάντησης των Ελλήνων και ξένων ποιητών που μετέχουν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Αθήνας. Εκεί, θα φιλοξενηθεί η εναρκτήρια βραδιά του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με τον Κύκλο Ποιητών, η οποία έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.
Έτσι, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μια μοναδική ποιητική συνάντηση με τη συμμετοχή δεκαεπτά ελλήνων και ξένων ποιητών, που θα διαβάσουν έργα τους.
Τη σύγχρονη ελληνική ποίηση θα εκπροσωπήσουν οι Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά (η οποία δεν θα παραστεί για λόγους υγείας, θα ακουστεί όμως η ποίησή της), Δημήτρης Καλοκύρης, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου και Τίτος Πατρίκιος. Ο μεξικανός ελληνικής καταγωγής ποιητής, Ομέρο Αρίτζις, ο Ιταλός Λέλο Βότσε, από την Πολωνία ο Άνταμ Ζαγκαγιέφσκι, ο Ιρλανδός Ντέσμοντ Ίγκαν, ο Γιόχεν Κέλτερ από τη Γερμανία, η Λαν Λαν από την Κίνα, ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Μέστρε, ο Σέρβος Μιόντραγκ Πάβλοβιτς και η Δανή Πία Τάφντρουπ είναι οι εννέα ποιητές από το εξωτερικό που θα βρεθούν στην Αθήνα και στον κήπο του Μεγάρου, για να παρουσιάσουν το έργο τους την πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ.

Τα ποιήματα των ξένων ποιητών θα διαβάσει στα ελληνικά ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Συντονιστής της συνάντησης θα είναι ο Γιώργος Χουλιάρας, ενώ το μουσικό μέρος θα αναλάβει το κιθαριστικό ντούο του Στέλιου Γκόλγκαρη και του Βασίλη Μαστοράκη.
Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συνδιαχείρισης Έργων Λόγου), Μάκης Παντελέσκος, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κύκλου Ποιητών, Αναστάσιος Βισθωνίτης.0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.