powered by Surfing Waves

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τζαχρήστος: Έτσι ήρθε το Σχολείο Δεύτερης Έυκαιρίας στην Λίμνη. Επωφεληθείτε


Ο δημοτικος σύμβουλος κ. Χρήστος  Τζαχρήστος απαντώντας σε μάλλον σπεκουλαριστικά  σχόλια σχετικά με την πατρότητα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που έγινε στο Δήμο μας απέστειλε τις παρακάτω διευκρινήσεις, τονίζοντας την σημασία του σχολείου για ολόκληρη την Βόρεια Εύβοια.

"Επειδή πρέπει να αποκατασταθεί η πραγματικότητα, οφείλω να ενημερώσω τα εξής. Το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας (ΣΔΕ) που έγινε στο Δήμο μας, δεν το έκανε ο Τζαχρήστος ή οποιοσδήποτε άλλος δημοτικός σύμβουλος αλλά ο Δήμος μας.

Η ιστορία της ίδρυσης του έχει ως εξής. Η πρώτη προσπάθεια έγινε όταν ήμουν προϊστάμενος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και προσπάθησα, χωρίς επιτυχία, να ιδρυθεί στην Αγία Άννα. Όταν εκλέχτηκα δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο πλέον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, πρότεινα στον Δήμαρχο και αυτός δέχτηκε να γίνει καινούργιο αίτημα στην αντίστοιχη Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Πράγματι έγινε το αίτημα στο οποίο και εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να γίνει ένα τέτοιο Σχολείο στη Βόρεια Εύβοια. Το Υπουργείο αυτή τη φορά έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου και ίδρυσε πέρυσι (το 2012) το παράρτημα του ΣΔΕ στον Δήμο μας (έγινε παράρτημα του ΣΔΕ Αλιβερίου γιατί στον ίδιο Νομό δεν μπορούσε βάσει νόμου να γίνει και δεύτερο Σχολείο).


Φέτος μπορεί να λειτουργήσει πλέον και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι από όλη την Βόρεια Εύβοια που θα αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους δίνετε να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου φοιτώντας για 2 χρόνια τις απογευματινές ώρες σε αυτό το Σχολείο στη Λίμνη. Έτσι θα σταματήσει η ταλαιπωρία όσων συνδημοτών μας πήγαινα στο Αλιβέρι ή στην Αθήνα για αυτόν τον λόγο. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί , είναι η μεγάλη και καθοριστική βοήθεια που είχε ο Δήμος μας από τον Συμεών Κεδίκογλου, τον οποίο και προσωπικά ευχαριστώ, που σαν μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πέρυσι είτε σαν Υφυπουργός Παιδείας φέτος συνέβαλε ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου μας από το Υπουργείο Παιδείας.


Επειδή πιστεύω ότι η εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου» ,έχει περάσει ανεπιστρεπτί , οφείλουμε όλοι να εργαζόμαστε ομαδικά γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτέλεσμα. Το κάθε έργο του Δήμου, όπως και το ΣΔΕ, ποτέ δεν είναι δουλειά ενός μόνο ατόμου αλλά μιας ομάδας ανθρώπων που ανάλογα με τις δυνατότητες και το πόστο που έχουν βοηθάνε στην υλοποίηση του.


Η Επιτυχία λοιπόν της δημιουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι επιτυχία του Δήμου μας και μόνο.
Χρήστος Τζαχρήστος
Δημοτικός Σύμβουλος"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.