powered by Surfing Waves

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τι δήμαρχο θέλουμε για τον δήμο μας στις επόμενες εκλογές; Η δημοσκόπηση του Ε.Β.





Συσχετισμοί που θα επηρεάσουν την κεντρική πολιτική σκηνή διαμορφώνονται στις τοπικές κοινωνίες εν όψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Μάιο του 2014.

Όπως καταγράφεται στα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», οι πολίτες αναζητούν νέα πρόσωπα και έχουν αρνητική γνώμη για τους τοπικούς άρχοντες στην πλειοψηφία τους. Περίπου 7 στους 10 (67,4% των ερωτηθέντων) απαντούν πως θα στηρίξουν τον υποψήφιο που δεν θα έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

Η μέτρηση αυτή έρχεται την στιγμή που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών ετοιμάζεται να αλλάξει το σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με δύο ενιαία ψηφοδέλτια με στόχο, όπως έχει δηλώσει ο Γ. Μιχελάκης, να «σπάσουν» οι κομματικές γραμμές.

«Υπήρξαν κάποιες σκέψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με στόχο να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση από τις όποιες κομματικές εξαρτήσεις και να δοθεί στους δημότες η δυνατότητα να επιλέγουν τους ικανούς και τους άξιους, τους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς περιορισμούς. Να μπορεί, δηλαδή, ο κάθε δημότης να επιλέγει ακόμη και υποψηφίους που προέρχονται από διαφορετικούς συνδυασμούς» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Παράλληλα και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 44,9% εκτιμά ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα ψηφίσει υποψήφιο, ο οποίος θα προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, και το 31% υποψήφιο από την κεντροδεξιά.


Εμείς στο δήμο μα τι δήμαρχο θέλουμε; Ξέρουμε;

Αν οι παρακάτω ήταν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, ποιον θα ψήφιζες για  δήμαρχο ;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.